Restaurant tegen voedselverspilling
In het restaurant zijn wij steeds aan het kijken hoe wij duurzamer te werk kunnen gaan. Zo bestellen wij sinds een tijdje bij Instock; een bedrijf dat voedselverspilling tegengaat door producten te redden dat anders verspild zou worden.
Bij deze producten kan je denken aan overschotten, te kleine producten of producten die niet aan het schoonheidsplaatje voldoen. Maar bij ons maakt die kromme komkommer of iets te kleine aubergine niet uit, wij verwerken het met liefde in onze gerechten!
Deze week kwam er bijvoorbeeld een grote berg "te kleine" zoete aardappelen binnen. Deze worden verwerkt in de crème op onze tostada met pulled paddo. Of de courgettes; nèt niet mooi genoeg voor in de supermarkt maar smaken perfect. Die komen in de caponata voor bij de Amsterdamse buffelmozzarella.
Samen met Instock hebben we met het restaurant in 2023 al bijna 2000 kilo eten gered van verspilling gered! Dit staat gelijk aan de besparing van bijna 180.000 liter water en 1700 kg CO2 uitstoot.
Meer weten over Instock? Bekijk de website hier.
-
-
26-04-23Zomer in de Tuin: mei!
Tussen de bomen kan je genieten van livemuziek, markten, voorstellingen, kantoortuin, yoga, dansen & veel meer!
-
-
-
13-01-23Borrelen op vrijdag en zaterdag
Vanaf 21:00 DJ, verse cocktails en uitzicht over het IJ!
-
-
-
28-04-22Radiatorfolie knippen bij Sunday Sounds
Knip gratis radiatorfolie bij Sunday Sounds om energie te besparen
-
06-04-22Zaterdagmarkt in de zomer
Kledingruil, boekenmarkt, Onafhankelijke Labelmarkt en meer...
-
07-01-22Kom ons horecateam versterken!
Hard op zoek naar gemotiveerde en gezellige mensen die ons team komen versterken wanneer we weer open gaan.