Restaurant tegen voedselverspilling
In het restaurant zijn wij steeds aan het kijken hoe wij duurzamer te werk kunnen gaan. Zo bestellen wij sinds een tijdje bij Instock; een bedrijf dat voedselverspilling tegengaat door producten te redden dat anders verspild zou worden.
Bij deze producten kan je denken aan overschotten, te kleine producten of producten die niet aan het schoonheidsplaatje voldoen. Maar bij ons maakt die kromme komkommer of iets te kleine aubergine niet uit, wij verwerken het met liefde in onze gerechten!
Deze week kwam er bijvoorbeeld een grote berg "te kleine" zoete aardappelen binnen. Deze worden verwerkt in de crème op onze tostada met pulled paddo. Of de courgettes; nèt niet mooi genoeg voor in de supermarkt maar smaken perfect. Die komen in de caponata voor bij de Amsterdamse buffelmozzarella.
Samen met Instock hebben we met het restaurant in 2023 al bijna 2000 kilo eten gered van verspilling gered! Dit staat gelijk aan de besparing van bijna 180.000 liter water en 1700 kg CO2 uitstoot.
Meer weten over Instock? Bekijk de website hier.
- 30-07-24Paradijs: exclusief huisbier met Walhalla Brewing
In samenwerking met Walhalla Brewing hebben we een nieuw, eigen, exclusief bier op de kaart, precies op tijd voor zomerse dagen op het terras.
- 16-05-24THT aan Zee terras weer open voor een borrel in de zon
We kunnen weer van lange avonden op het terras in de zon genieten aan de voorkant bij THT aan Zee.
- 18-08-23Camping aan Zee
We kamperen met het restaurant bij THT aan Zee terwijl er boven een nieuwe keukenvloer komt
- 22-06-23Statiegeld naar StreetSmart
Ons statiegeld van blik gaat naar StreetSmart; Helping the Homeless
- 25-05-23Tuin za & zo open voor taco's en drankjes
Iedere zaterdag en zondag is de Tuin al om 12:00 open voor een hapje en een drankje
- 31-01-23Het restaurant zoekt ervaren medewerkers
Heb jij ervaring in de horeca en zoek je een leuke nieuwe werkplek?
- 13-01-23Borrelen op vrijdag en zaterdag
Het mooiste uitzicht, verse cocktails en DJ vanaf 21:00
- 02-11-22Helping the Homeless; We doen weer mee met StreetSmart Amsterdam
Samen met 100 andere horecaondernemers zamelen we geld in voor daklozen in Amsterdam
- 17-10-22Geheel vegetarisch menu tijdens Warming Up Festival
Van 26 oktober tot 1 november zal er in het restaurant een geheel vegetarische menukaart zijn