fbpx

In de Tolhuistuin

Verhuur

De Tolhuistuin is een unieke plek gelegen in hartje Amsterdam. Als podium voor kunst en cultuur, een broedplaats met verschillende creatieve huurders en een culinaire ontmoetingsplek met restaurant is er altijd iets te beleven. In Amsterdam-Noord, aan de oevers van het IJ, recht tegenover Amsterdam Centraal Station zijn wij gevestigd in de voormalige bedrijfspanden van de Koninklijke Shell.

Binnen ons Paviljoen, de voormalige bedrijfskantine van de Koninklijke Shell, zijn verschillende zalen te huur. Ze worden gebruikt voor evenementen, bijeenkomsten, seminars, presentaties, festivals, feesten en optredens. Ook de achterliggend Tuin is te huur. Deze bijzondere buitenlocatie is een fijne plek voor bijvoorbeeld barbecues, borrels en bruiloften. Ook voor kleinere evenementen en vergaderingen hebben wij allerlei ruimtes beschikbaar.

Historie van de Tolhuistuin
De Tolhuistuin huist in een aantal architectonische, voormalige bedrijfspanden van Koninklijke/Shell Laboratorium Amsterdam, zoals de Staalvilla, Villa Abspoel, het Poortgebouw. Hart van de Tolhuistuin is de Tuin, een oase van rust midden in de stad.

De Tolhuistuin ontleent zijn naam aan dit ongerepte, historische parkje met in het midden een oude Grote Plataan. De tuin was vroeger de tuin van het naastgelegen Tolhuis. Deze Tolhuistuin groeide eind 19e eeuw uit tot een lusthof voor de gegoede burgerij in Amsterdam, waar regelmatig muziekuitvoeringen plaatsvonden.

Sinds 2009, met het vertrek van Shell, is de Tuin opnieuw geopend voor publiek en vinden er festivals, concerten, workshops, theatervoorstellingen, bruiloften, borrels en presentaties plaats. De oude bomen, kronkelpaadjes, grasveldjes en het Tuinhuis vormen samen een fantastische plek met ondenkbaar veel mogelijkheden.

Publieke programma’s

Naast onze eigen programmering hebben vele culturele initiatieven hun weg gevonden naar de Tolhuistuin. Ben je op zoek naar een mooi podium voor een theater of dansvoorstelling, een inspirerende plek voor een debat, een plek voor een te gek feest of festival? Zoek niet verder! In de Tolhuistuin zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je plan werkelijkheid te maken.

Besloten evenementen

Bij ons vinden jaarlijks naast alle publieke programma’s een grote hoeveelheid besloten evenementen plaats. Van vergaderingen tot bruiloften, van symposia tot recepties.

Met ons zeer gevarieerde aanbod in zalen, kunnen wij evenementen van uiteenlopende formaten huisvesten. De capaciteit van de verschillende ruimtes loopt van 10 tot 550. Diverse ruimtes zijn ook goed met elkaar te combineren om extra ruimte voor workshops en dergelijke te creëren.

Kleur website

Zalen

Grote zalen

De Tuin

De Tuin kan afgesloten worden, wat een privéfeest of juist een evenement met kaartverkoop heel goed mogelijk maakt. In het Tuinhuis is een bar en op aanvraag technische apparatuur aanwezig. Lees meer over de Tuin.


De Concertzaal

De Concertzaal is in een sta-opstelling geschikt voor 550 man. In theateropstelling passen er 200 man. De zaal is afsluitbaar en akoestisch geïsoleerd. Lees verder over de Concertzaal.


Middelgrote zalen

IJzaal

De IJzaal is een ruime, lichte zaal met panoramisch uitzicht over het IJ. Er zijn standaard een vaste bar en podium aanwezig, maar kan op allerlei manieren worden ingericht. Lees hier verder over de IJzaal.


Tuinzaal

Een ruime zaal, die uitkijkt over de Tuin. De Tuinzaal is los te huur of in combinatie met aangrenzende ruimtes. Lees verder over de Tuinzaal.


Tuinhuis

In de Tuin staat het knusse houten Tuinhuis. In Tuinhuis is een bar en op aanvraag technische apparatuur aanwezig. Lees meer over het Tuinhuis.

Kleine zalen

Of u nu op zoek bent naar een inspirerende vergaderlocatie: de THT-kamer met uitzicht over het IJ, de rustige, lichte vergaderzaal Boardroom. We hebben verschillende kleinere ruimtes beschikbaar perfect voor meetings en brainstorms. Lees verder over de kleine zalen.

Contact

Voor meer informatie, beschikbaarheid, aanvragen en mail naar verhuur@tolhuistuin.nl. Onze verhuurmedewerkers nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Eten & Drinken

Het THT-concept is gebaseerd op sharing dinner. Wij serveren in het restaurant en de zalen kleine en goed te delen gerechtjes. Voor grotere groepen (tot 100 personen) hebben wij alvast met zorg verschillende combinaties samen gesteld, waarin vegetarische-, vlees-, en visgerechten zitten. De gerechtjes worden dan op grote borden geserveerd waar een ieder van kan proeven.

Voor besloten partijen zijn er meerdere mogelijkheden om een diner of lunch te serveren. Ook zijn er meerdere borrelhapjes te bestellen.