fbpx

In de Tolhuistuin

Expositiezaal

Routebeschrijving

directions in English below

Ingang Cafe-Restaurant, IJzaal, Expozaal

Het hoofdgebouw van de Tolhuistuin zie je direct na het aanmeren van de pont linksvoor liggen. Vanaf de pont neem je de grote trap en wandel je zo Café-Restaurant THT en de IJzaal binnen, evenals de Expozaal van Framer Framed.

Adres: IJpromenade 2

Ingang dansstudio’s, Concertzaal en Tuinzaal

De ingang van de dansstudio’s, Concertzaal, IJzaal en Tuinzaal vind je beneden aan de voorkant van het hoofdgebouw, links van de grote trap.

Adres: IJpromenade 2

Ingang Tuin en Tuinhuis

De ingang van de Tuin (met het Tuinhuis) is aan de Noordzijde van het Tolhuistuinterrein. Vanaf de pont is deze ingang in 3 minuten te bereiken. Loop of fiets rechtdoor de pont af en sla linksaf in de bocht van de Buiksloterweg.

Adres: Tolhuisweg 3

Ingang Staalvilla, Poortgebouw, Villa Abspoel

Deze kantoorgebouw bevinden zich aan de Noordkant van de Tolhuistuin, aan de Tolhuisweg, waar tevens de ingang van de Tuin is.

Adres Staalvilla: Tolhuisweg 1
Adres Poortgebouw: Tolhuisweg 2
Adres Villa Abspoel: Tolhuisweg 5

Noordkop, Leeshuis, Brughuis

De Noordkop is het meest noordelijke gedeelte van de Tolhuistuin. Het betreft het gebied tussen de Tuin en de Buiksloterweg. Op de Noordkop staat het Leeshuis.

Pont

Vanaf Amsterdam Centraal Station gaat een gratis pont naar de overkant van het IJ. Neem de Buiksloterwegveer, de reisduur is ongeveer 3 minuten. De pont vaart dag en nacht.

Bus

Vanuit Amsterdam-Noord is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. De bus stopt direct naast de Tolhuistuin. Raadpleeg voor actuele reisinformatie www.9292.nl.

Parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage van de A’DAM Toren (Overhoeksplein 3). Vanaf hier is het ongeveer 150 meter lopen naar het hoofdgebouw van de Tolhuistuin. Ook kan er geparkeerd worden aan de centrumkant van de stad bij Parking Centrum (Oosterdokstraat 150). U hoeft dan alleen nog maar Buiksloterwegveer te nemen aan de Noordzijde van Amsterdam Centraal Station.

flag_uk_b

Getting there

In case you travel to Amsterdam Central station by train or come to Tolhuistuin by bike: take the ferry (Buiksloterwegveer) at the back of Central Station. You can use the ferry 24/7 for free. It takes 3 minutes to reach the other side. You’ll find the entrance of Tolhuistuin (IJ-ingang) about 50 metres from the ferry (left).

In case you travel by car make sure to enter ‘IJpromenade 2’ in your navigation description.