Duurzaam eten en drinken
Bij Café/Restaurant THT hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We werken dan ook met lokale- en seizoensgebonden producten. Hierdoor kan het menu bij bezoek enigszins afwijken van online, ook nadat je een reservering hebt gemaakt. Op het menu hebben we een ruim en gevarieerd aanbod met onder andere een hoop vegetarische en veganistische gerechten te vinden. Maar ook onze andere ingrediënten en producten worden zorgvuldig uitgezocht.
Op je bord
Het vlees dat wordt geserveerd komt van FA Hesseling. Zo veel mogelijk komt het uit de omgeving. Het kalfsvlees komt bijvoorbeeld uit Waterland, net buiten Amsterdam. Het varkensvlees is uitsluitend van “Beemsterlandt” biologisch varken. Rundvlees is van veenweiderunderen uit Ilpendam en omstreken en het lamsvlees komt uit de buurt van Purmerend.
Alle vis die bij ons op de kaart staat is MSC of ASC gecertificeerd en komt van Robert Kempen. ASC is een keurmerk voor kweekvissen en MSC voor alle wilde vissen. Een keurmerk wordt afgegeven als de vis in het seizoen zit en als de vangst methode geen schade toebrengt aan de zeebodem en andere vissen. Alle vissoorten komen voor op de groene lijst van de viswijzer.
De groenten zijn bij ons niet altijd biologisch. Zoveel als mogelijk worden ze biologisch gehaald. In ieder geval wordt er alleen maar groenten en kruiden gebruikt die in het seizoen zijn én hebben wij, voor als er kleinere oplages nodig zijn onze eigen kruidentuin.
Voor grotere partijen hebben wij brood van Bakkerszonen. Hier werken ze uitsluitend met biologische producten. In het restaurant gebruiken we het brood van Vlaamsch broodhuys. Zij hebben brood dat wordt gebakken van traceerbare granen, het liefst nog op echte molenstenen vermalen.
Ook wordt er gekozen voor duurzame zuivel en eieren. De eieren zijn vrije-uitloop-eieren van de fruittuin. De boter en melk worden bij de HANOS gekocht maar is allemaal biologisch.
Het ijs wat wij serveren komt van Metropolitaian. Dit is een ijsmaker en chocolatier in de Warmoestraat die uitsluitend biologisch ingrediënten gebruikt. Hun producten worden ook nog eens op een speciale eco-fiets naar ons toe gebracht. De chocolade komt van de Chocolatmakers uit Amsterdam Noord. Zij halen ongemotoriseerd met een driemaster de hoge kwaliteit biologische cacao direct bij de boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek. Eenmaal weer aangekomen in Nederland wordt het nog ouderwets gelost met paard en wagen.
In je glas
Niet alleen in de keuken zijn er duurzame keuzes te maken. In de bar hebben we ook een hele hoop lokale en duurzame producten staan. Zo hebben we klassieke aperitieven met een Amsterdamse twist. Heb je bijvoorbeeld zin in een verantwoorde Gin Tonic? Ga dan voor de biologische Birchwood gin, handgemaakt in Amsterdam. de Gin wordt gemaakt van het gewas wat te vinden is in de duinen van Bergen. Of kies voor een van aperitieven met een Wynand Fockink drank. Dit zijn namelijk ambachtelijk en lokaal geproduceerde sterke dranken. Ook al onze likeuren komen hier vandaan.
Mocht je liever iets minder sterks drinken, dan komt al ons speciaalbier op fles van Amsterdamse brouwerijen. We hebben zelfs een 0.0% bier van Lowlander dat op smaak gebracht is met rest citrus-schillen uit de horeca.
Maar we hebben meer alcoholvrije opties in verschillende frisdranken. De appel- en perensap van Appelaere wordt duurzaam geproduceerd met oog voor mens en milieu en in de fairtrade iced teas van Charitea zitten alleen biologische ingrediënten. Ook gaat er hiervan van elk verkocht flesje 5 cent naar Lemonaid & ChariTea Foundation voor sociale projecten in groeiende regio’s. Kraanvogel Kombucha is een biologisch gefermenteerde thee uit Amsterdam en wordt gebotteld bij Arthur Kruyt in Zaandam. Daarnaast hebben we ook nog Bionade. Dit is een in zijn geheel biologisch gebrouwen frisdrank. Voor Bionade worden alle ingrediënten van agrarische oorsprong uitsluitend gewonnen uit bio gecertificeerde grondstoffen.
Koffie drinken kan bij ons ook met een gerust hart. De koffie van Bacchi heeft namelijk een max Havelaar keurmerk. Het is gecertificeerde fairtrade koffie wat staat voor een beter milieu en is verkregen uit eerlijke productie. Ook is Bacchi donateur van Coffee Kids: voor betere leefomstandigheden voor de kinderen van koffieboeren en hun familie. Voor in de koffie hebben we naast de biologische volle melk ook havermelk van Oatly. Oatly is een bedrijf dat door hun algehele transparantie de voedselindustrie eerlijker probeert te maken. De barista editie die wij gebruiken is 100% vegan en vrij van GMO’s. Ook onze thee van Palais des Thés is biologische en fairtrade.
Materiaal
Ook op de manier dat wij onze producten serveren houden wij rekening met duurzaamheid. Onze rietjes zijn gemaakt van zetmeel uit maïs en 100% biologisch afbreekbaar. Bij festiviteiten waar we disposables gebruiken zijn altijd biologisch afbreekbaar materialen. Wij gebruiken geen plastic.
-
25-05-23Tuin za & zo open voor taco's en drankjes
Iedere zaterdag en zondag is de Tuin al om 12:00 open voor een hapje en een drankje
-
16-05-23Restaurant tegen voedselverspilling
Samen met Instock in 2023 al bijna 2000 kilo eten gered van verspilling!
-
26-04-23Zomer in de Tuin: mei!
Tussen de bomen kan je genieten van livemuziek, markten, voorstellingen, kantoortuin, yoga, dansen & veel meer!
-
-
31-01-23Het restaurant zoekt ervaren medewerkers
Heb jij ervaring in de horeca en zoek je een leuke nieuwe werkplek?
-
13-01-23Borrelen op vrijdag en zaterdag
Het mooiste uitzicht, verse cocktails en DJ vanaf 21:00
-
02-11-22Helping the Homeless; We doen weer mee met StreetSmart Amsterdam
Samen met 100 andere horecaondernemers zamelen we geld in voor daklozen in Amsterdam
-
17-10-22Geheel vegetarisch menu tijdens Warming Up Festival
Van 26 oktober tot 1 november zal er in het restaurant een geheel vegetarische menukaart zijn
-
06-04-22Zaterdagmarkt in de zomer
Kledingruil, boekenmarkt, Onafhankelijke Labelmarkt en meer...
-
07-01-22Kom ons horecateam versterken!
We zijn hard op zoek naar gemotiveerde en gastvrije mensen die ons team komen versterken.