In de Tolhuistuin

Route & Terrein

Tolhuistuin_plattegrond

(klik op de afbeelding voor een vergroting)
(directions in English below)

De Tolhuistuin ligt recht tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Bij de uitgang aan de Noordzijde neem je de gratis pont ‘Buiksloterwegveer’ om het IJ over te steken.

Pont

Vanaf Amsterdam CS gaat iedere 5 minuten een gratis pont naar de overkant van het IJ (Buiksloterweg, reisduur 3 minuten). De pont vaart dag en nacht, 24 uur per dag.

Bus

Vanuit Amsterdam-Noord is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. De bus stopt direct naast de Tolhuistuin. Op zaterdag rijdt bus 38 om de 12 minuten. Op zondag rijdt bus 38 om het half uur.

Ingang gebouw en zalen

Het hoofdgebouw van de Tolhuistuin zie je direct na het aanmeren van de pont linksvoor liggen. Vanaf de pont neem je de grote trap en wandel je zo Café-Restaurant THT binnen, evenals de Expositieruimte van Framer Framed en Hiphopschool en dansstudio’s van Solid Ground Movement. De ingang van de Concertzaal, IJzaal en Tuinzaal vind je beneden aan de voorkant van het gebouw, links van de trap.

Het adres is: IJpromenade 2 (bekijk op Google Maps).

Ingang tuin en tuinhuis

De ingang van de tuin (met het tuinhuis) is aan de Noordzijde van het terrein. Deze ingang is 3 minuten lopen vanaf de pont (rechtdoor, daarna linksaf in de bocht van de Buiksloterweg). Ook de kantoren, van o.a. Stichting Tolhuistuin en de meeste huurders bevinden zich daar.

Het adres is: Tolhuisweg 3 (bekijk op Google Maps).

Parkeren

Parkeren kan in de parkeergarage van de A’DAM Toren (Overhoeksplein 3, 1031KS Amsterdam). Vanaf hier is het ongeveer 150m lopen naar de hoofdingang van de Tolhuistuin.

Neem op de rijksweg A10 stadsroute S118 gevolgd door de Klaprozenweg, Ridderspoorweg en Asterweg richting de A’DAM Toren (zie Google Maps).

  • Volg de borden richting de A’DAM Toren.
  • Hierna kom je uit bij de Noordkant van de A’DAM Toren en kun je in de ondergrondse parkeerplaats parkeren.

Ook kan er geparkeerd worden aan de centrumkant van de stad bij Parking Centrum onder het Amsterdams Conservatorium. Dit is aan de achterkant van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. (Oosterdoksstraat 150, 1011 DK, Amsterdam).

U hoeft dan alleen nog maar naar de pont naar Buiksloterweg te nemen aan de Noordzijde van Amsterdam Centraal Station.

flag_uk_b

Getting there

In case you travel to Amsterdam Central station by train or come to Tolhuistuin by bike: take the ferry (Buiksloterwegveer) at the back of Central Station. You can use the ferry 24/7 for free. It takes 3 minutes to reach the other side. You’ll find the entrance of Tolhuistuin (IJ-ingang) about 50 metres from the ferry (left).

In case you travel by car  make sure to enter ‘IJpromenade 2’ in your navigation description. Parking at EYE filmmuseum is the best option in the area of Tolhuistuin.