Literaire avond: Schrijf me!
Deuren open om 19:30 Tijd 20:00 tot 21:30 Taal De voertaal van dit programma is Nederlands Entree € 15,– Locatie Info al onze programma's zijn in verband met veiligheid PIN ONLYLiteraire avond: Schrijf me!
In Schrijf me! schrijven auteurs een persoonlijke brief aan een personage uit hun debuutroman. Eindelijk horen we wat schrijvers écht van hun personages vinden. Kun je als schrijver boos zijn op je eigen personage, of misschien wel jaloers? Is er nog iets wat je ze nooit hebt durven zeggen? Hoe kijkt een schrijver die net gedebuteerd is naar diens eigen personages en hoe is dat voor een auteur die decennia geleden een eerste boek uitbracht?
Deze keer maak je kennis met opvallende personages uit de debuutromans van: Maria Kager (De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf), Connie Palmen (De wetten), Gustaaf Peek (Armin). Roos van Rijswijk presenteert de avond en gaat met de auteurs in gesprek over hun brief en debuutroman.
Dit programma is ook een live-podcastopname. De voordrachten van de auteurs en de gesprekken worden na afloop als 3 individuele podcasts gepubliceerd op de audiokanalen van SLAA. Eerdere edities kun je hier terugluisteren.
Over de schrijvers
Maria Kager debuteerde in 2024 met haar roman over Frida, die als dochter van de directeur van de koepelgevangenis in Haarlem opgroeide naast de gevangenis. De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf werd bekroond met zowel de jury- als de publieksprijs van De Bronzen Uil 2024. De wetten (1991) van Connie Palmen is een van de bekendste, meest gelezen geprezen debuutromans uit de Nederlandse literatuur. Via zeven ontmoetingen met zeven mannen in zeven jaar tijd vertelt De wetten hoe een jonge vrouw het schrijverschap ontdekt en zingeving geeft aan haar leven. In 2006 debuteerde Gustaaf Peek met Armin, een indringende debuutroman over een voormalig SS'er, adoptie, ouder-kind binding en voortplanting. Kees 't Hart schreef bij verschijnen van dit boek: ‘Peek is een groot talent en we gaan nog veel meer van hem horen.’ Daar heeft hij gelijk in gekregen en we zijn benieuwd hoe Peek na een kleine 20 jaar zelf terugkijkt op zijn debuut.
Over de programmapartner
SLAA maakt literaire programma’s en projecten, zowel online als offline. De vele gedaantes die literatuur kan aannemen worden verkend, met verbanden naar actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Het podium biedt ruimte aan nationale en internationale namen: van gevestigde auteurs tot opkomend talent, van poëzie tot essay, van ode tot lezing, van experimenteel tot klassiek. De stad dient als speelveld, van de Bijlmer tot Noord, voorbij Nieuw-West, Oost en Centrum. Literatuur wordt in de volle breedte en diepte belicht, voor iedereen die ooit is gegrepen door de troost, waarde, kracht en schoonheid ervan.