In de Tolhuistuin

Voor de Zonnevloed 2018

Voor de Zonnevloed – Kamermuziek Amsterdam

Aanvang 16:00
Entree vvk € 13,50, deur € 16,00

Je kan de klok erop gelijk zetten, ieder jaar zo rond april voel je het weer op komen, dat onvoorspelbare gevoel, die onrust. Je wacht, is hij er al? De eerste zonnestraal? De warme gloed in je gezicht. Die eerste kus van je nieuwe lente-liefde. De dronken nacht, je fietst zonder jas naar huis. En dan, na al dat wachten is het ineens 14 juli en mag je weer naar Voor de Zonnevloed. Eindelijk.

We vieren ieder seizoen, maar de zomer het hardst, het best, het langst. Hoe? Door de leukste bands uit te nodigen, de mooiste kunst op te hangen en de fijnste dichters te laten spreken. Volgens ons dan.

Voor de Zonnevloed is een coproductie van Stichting Kamermuziek Amsterdam en Stichting Tolhuistuin.

Line up

Muziek
The Mysterons
Jay-Way
AWKWARD i
Eerie Wanda
ohslo
The Grey Pants
RHOU
Pyke
Spill Gold
Niko

Kunst
Daphne Bleeker

Poëzie
Met Andere Woorden – podiumpoëzie

*****************

“Wij begonnen in 2014 met Kamermuziek, een initiatief waarbij wij up-coming-artiesten in een intieme setting een podium wilden bieden. Dat was ons idee, dat was er nog niet in deze vorm in Amsterdam.” Lachend vult Camiel aan: “Het begon eigenlijk gewoon op onze studentenkamers, met onze vriendengroep die ons kende en mooi vond wat wij deden – zij hadden interesse in muziek en cultuur maar zochten het niet actief op. Wij stelden hun onze selecties voor. Het waren kleine showcase-concertjes die heel goed liepen, het verkocht altijd uit.”

Altijd benieuwd geweest naar de mensen achter Kamermuziek Amsterdam? Lees dan hier het hele interview met Camiel Wijffels door Mascha Ihwe.