fbpx

In de Tolhuistuin

Sunset Cinema #3: I ♥ My Muslim

Tuin open 20:00
Optreden Benjamin Fro 21:00
Start film 22:00
Entree € 9,00 | CJP/studentenpas: € 6,00

Film kijken onder de blote sterrenhemel voor een op en top zomerse ervaring, dat kan ook deze zomer weer bij de Tolhuistuin. Deze derde screening staat in het teken van de documentaire I ♥ My Muslim en is in samenwerking met Lege Fles Producties.

Sunset Cinema #3: I ♥ My Muslim 
Carla, een 62-jarige vrouw uit Amsterdam-Noord, bekeert zich tot de islam voor Fouad, een 33-jarige Libische vrijheidsstrijder. Carla doorbreekt met haar Amsterdamse no-nonsense instelling de spanning die rondom de islam en moslims heerst. De jonge Fouad lacht om zijn onconventionele vrouw, maar worstelt ook met haar eigenzinnige gedrag. Je vraagt je als kijker constant af waarom Carla zich heeft bekeerd en waarom Fouad is getrouwd met een vrouw die zoveel ouder is dan hij. Fouad zou nog graag kinderen willen die Carla, gezien haar leeftijd, hem niet meer kan geven. Carla zoekt daarom een tweede jongere vrouw voor Fouad. Maar de komst van deze vrouw in hun huwelijk gaat niet zonder slag of stoot.

I ♥ My Muslim is Nederlands, Spaans en Arabisch gesproken, met Engelse ondertiteling.
De film hoor je via een koptelefoon.
Met regen wordt I ♥ My Muslim onder de luifel vertoond en zit je dus droog. Ook zijn er dekentjes en vuurkorven.

Randprogramma
Voorafgaand is er een optreden van Benjamin Fro die verantwoordelijk is voor de soundtrack van de film.
Na afloop van de film is er een kort nagesprek met Carla (en Fouad) en met Marjolein Busstra en Rebekka van Hartskamp van Lege Fles.

Sunset Cinema: Season of Rebels
Sunset Cinema is de zomerse filmreeks met programma in de buitenlucht: 5 avonden, 5 partners rondom het thema Season of Rebels. Wat betekent het om rebel te zijn en kan dat nog wel in deze tijd? In hoeverre is er ruimte om kritiek te uiten of om zelfs de barricade op te gaan? En welke rol spelen film en kunst hierin?

www.ilovemymuslim.com