fbpx

In de Tolhuistuin

Sunday Sounds – German summer cities

Tuin open 14:00 – 19:00
Aanvang programma 14:30
Entree gratis

Iedere zondag tot en met september gaat de Tuin lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail.

Vandaag is het aan deze jazzy muzikanten met Duitse roots:

Linus Eppinger & Marta Aripini
Gitarist Linus Eppinger en Jazz-zangeres Marta Arpini ontmoetten elkaar toen ze beiden in september 2017 hun postgraduate studie aan het Conservatorium van Amsterdam begonnen. Sindsdien hebben ze uitgebreid samengewerkt in verschillende formaties en altijd met plezier teruggekeerd naar hun oorspronkelijke duo-omgeving. De kern van dit duo is de onvoorwaardelijke toewijding aan de nummers die ze spelen en de verhalen die ze vertellen. Hun repertoire is gebaseerd op liedjes uit de jaren 30 en 40, evenals populaire liedjes uit de jaren zestig.

Anne Chris – Achim Heine – Laurens Priem
Anne Chris is een veel gevraagde zangeres uit Amsterdam. Zij speelde op North Sea Jazz, in het Bimhuis, Concertgebouw, tourde door heel Europa Marokko, Turkije, India, China en Thailand, en heeft 4 cd’s uit: ‘Tomorrow is Today’ (2004), ‘Play for now’ (2010), ‘Just Kissed the Sun’ (2014) en haar nieuwe cd ‘Flowing Freely’ is net uit! Verder werkte ze samen met Youp van’t Hek. Achim Heine is drummer/ percussionist die na zijn tijd op het Conservatorium in Amsterdam bleef, en de afgelopen 18 jaar te horen is in diverse settings, van Bimhuis en Griekenlandtours tot kroegjes, bedrijfsevents en Kindermuziektheater voorstellingen. Hij had heel erg zin om voor deze gelegenheid met Anne en de geniale Laurens Priem op gitaar een zomerse, chillige, jazzy, loungy, poppy zonnenbrillensfeer neer te zetten. Kom een cocktail drinken en geniet van weer, mensen en muziek!

Aleksandar Markovic
Aleksandar Marković is een jazzpianist met Kroatische en Duitse achtergrond. Zijn liefde voor muziek bracht hem overal in Europa, waar hij optrad met zijn jazzy ensembles en zijn Salsa Orchestra. Nu woont hij in Amsterdam, en gaat hij ons deze zondag verrassen met zijn spontane jazz-heroverweging van klassiekers in combinatie met swingende pop.

Bekijk het hele programma ook op Facebook