fbpx

In de Tolhuistuin

Sunday Sounds: Ghanaian Vibes in the garden

Tuin open 14:00 – 19:00
Aanvang 14:30
Entree gratis

Iedere zondag tot en met september gaat de Tuin lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail.

Deze zondag staat in het teken van diverse talenten met Ghanese roots!
Tot stand gekomen in samenwerking met stichting Akwaaba. Er zijn gefrituurde kippenkluifjes te koop.

Programma:

Kwabena Awutey
In de zomer van 2018 kwam Desmond (Kwabena Awutey) erachter dat zijn vader in 2012 is overleden. Daardoor is hij in contact is gekomen met zijn tante die hem uitgelegd heeft hoe alles precies zat. Hij was als baby naar Nederland ontvoerd door zijn oma, maar hij dacht dat zijn oma zijn moeder was. Door zijn reis naar Ghana vorig jaar heeft Kawabena zichzelf beter leren kennen en staat hij veel dichterbij zijn roots en dat is terug te horen in de muziek. Dit is een mengelmoes van Hiphop, R&B en Ghanees/Engelse teksten oftewel Afrofusion. Luister zijn single Hussla hier alvast.

Kofi Ayifor
Kofi Ayivor (Nigeria, 1939) is een Ghanese muzikant. Hij is geboren op een vrijdag en werd daarom Kofi genoemd. Hij groeide op in Denu, aan de oostkust van Ghana. Hij werd als jongeling door zijn oom opgeleid tot meester drummer in de Ewe-traditie, die bekendstaat om zijn polyritmiek. Ayivor heeft vanaf zijn jeugd ‘open oren’ gehad voor verschillende stijlen en heeft door de jaren heen intensief samengewerkt met muzikanten uit alle windstreken. Hij leerde met hen communiceren in hun eigen ritmische tradities om deze vervolgens met zijn eigen te mengen en verwerken in zijn composities, zoals het nummer Adzagle.

WELA
Emanuella Amoah a.k.a WELA is een sproken word artiest en singer-songwriter die in Amsterdam woont. Haar muziek is een mix van R&B, soul en jazz. Ze staat bekend om de rauwe emotie die zij in haar muziek verwerkt. WELA: “You are perfect even with your flaws and all. It doesn’t matter what others are doing, it matter what YOU are doing. That is when you are going to see that you glow different.”

Surprise act
……

//
Bekijk het programma ook op Facebook.