In de Tolhuistuin

Noorderparkfestival 2018

Tijd 12:00 – 19:00
Officiële opening 12:00
Entree gratis
Locatie extern: Noorderpark, Floraparkweg 1
Language No Problem

Het Noorderparkfestival is een gratis cultureel festival voor en door bewoners, bedrijven en organisaties uit Amsterdam-Noord. Ook dit jaar verzorgt de Tolhuistuin het muziekpodium. Dit jaar staan er weer diverse activiteiten op het programma. Zo is er weer circus, straattheater, kinderactiviteiten, muziek, workshops, beeldende kunst en de markt van Noord met verschillende ondernemers uit Noord.

Noorderparkfestival
Er is een bomvol programma voor iedereen. TENT en Circus Kristal komen met hun meespeelcircus naar het park, om jong en oud op te leiden tot ware circusartiest. Op het Tolhuistuinpodium staan de muzikanten uit Noord klaar met spetterende optredens van o.a. het Noord Collectief, Solid Ground Movement en talenten van de A’dam Music School. Het grasveld wordt omgetoverd tot activiteitenveld met onder andere workshops van Noordjes Kinderkunst en het NDSM Kinderatelier. Liever dansen? Swingen wordt het bij het Danspaleis! Hier komt jong en oud samen om ouderwets te rock ’n rollen. Honger gekregen? Op de markt vertegenwoordigen de Noordse ondernemers alle verschillende wereldkeukens. Van Braziliaans tot Indiaas en van tosti’s tot roti. Ook cultureel en maatschappelijk Noord presenteert zich op deze markt.

Tolhuistuinpodium
Zoals ieder jaar verzorgt de Tolhuistuin weer het muziekpodium.

12:00 – A’DAM Music School: John-Lewis Cabot en Merijn Mooijman
John-Lewis Cabotis één van de eerste leerlingen van A’DAM Music School. Dankzij het sponsorprogramma van A’DAM Music School heeft hij zijn eerste EP ‘The Middle’ kunnen opnemen. Zijn liedjes bestaan uit catchy melodieën en persoonlijke teksten. John-Lewis laat zich inspireren door Stu Larsen, Passenger en Bob Dylan, dat gecombineerd met funk en blues invloeden maakt het plaatje compleet.

Merijn Mooijman treed vervolgens op. Zijn muziek laat zich het best omschrijven als soul/pop met funky R&B-achtige elementen, waarbij er zo nu en dan harde noten worden gekraakt. Romantische lichtheid met een dankbare knipoog naar inspiratiebronnen als Daniel Powter, David Bowie en oude soulsterren.

13:00 – Dunia WengWeng
Dunia Wengweng is 11 jaar, zit net in groep 8 en ze houdt van dansen, zingen en acteren. POPCORN is de eerste single van Dunia waarin haar zang-, dans- en acteertalenten te bewonderen zijn.

13:05 – Marassa
Marassa is een dromer en die haar eigen creatieve chaos verwerkt in haar poëtische teksten. Door de combinatie van spoken word en hiphop ontwikkelde ze haar poëtische flow en haar ‘saucy soul’.

13:30 – Poetische voorstelling van Sjaan, Gimotion & Maarten Krielen
Speciaal voor het Noorderparkfestival hebben vocalist Gimotion, percussionist Maarten Krielen en woordkunstenaar Sjaan Flikweert een poëtische voorstelling gemaakt. Aan het einde van de zomer maakt iedereen zich weer klaar voor de verandering van het seizoen. Zomer wordt herfst. Dit trio neemt deze gelegenheid om met muziek, dans en poëzie het thema veranderingen in nieuw licht te steken.

14:00 – Het Noordercollectief
Het Noorder collectief is een doorstart met 3 originele bandleden van de voormalige band De Mannen uit Noord. De band bestaat uit Kees Negenman, John Buurman, Martin Duppen en Jaap Smeding. Ze spelen een mix van eigen werk en covers in Nederlands en Engels. De mannen hebben een gemiddelde leeftijd van achter in de 50, maar vormen zeker geen oude mannenband!

14:50 – Tijs en Tinus
Tijs en Tinus presenteren een meezingtheatershow waar je zelf luidkeels deelgenoot van mag zijn. Zij zetten in, dirigeren het “koor” en vermaken je met melige dialogen en zotte verhalen.

15:10 – De Waterlandse Harmonie
De Waterlandse Harmonie is een vrolijk en actief orkest uit Ransdorp met muzikanten van 8 tot 80 jaar! Ze spelen een selectie uit hun zomerrepertoire met jazz, pop en klezmermuziek.

15:30 Klezmagic
Klezmagic is een groep enthousiaste muzikanten met een passie voor Klezmermuziek en muziek uit de Balkan. Het repertoire bestaat voornamelijk uit feest- en bruiloftsmuziek uit de Balkan en Slavische landen; uitbundige feestmuziek waar goed op gedanst kan worden!

16:20 Tijs & Tinus
Tijs en Tinus presenteren een meezingtheatershow waar je zelf luidkeels deelgenoot van mag zijn. Zij zetten in, dirigeren het “koor” en vermaken je met melige dialogen en zotte verhalen.

16:40 Dansles

17:15 Roda da Holanda
Roda da Holanda is de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot een onweerstaanbaar feest en een begrip in het Amsterdamse uitgaans- en evenementencircuit. Roda da Holanda staat voor een avond die draait om Braziliaanse live muziek, dansen, vrienden en het samen delen van mooie momenten!