In de Tolhuistuin

De Man & Andere Helden #5: Op Zoek Naar Democratie 3.0

Deuren open 19:30
Aanvang 20:00
Entree vvk: € 9,00, deur: € 11,00
Locatie Tuinzaal

De verkiezingen zijn in volle gang. Tijd om een keuze maken. Maar hoe maken mensen eigenlijk keuzes? En, zijn die eigenlijk wel zo vrij?

Als we naar de wetenschap kijken kunnen we er niet omheen: vrije wil bestaat niet. We worden van alle kanten beïnvloed en zijn ons er niet eens bewust van. Dus waarom zouden we eigenlijk vertrouwen op de keuzes van burgers in politieke besluitvorming? Weg met de democratie, big data for president?! In tijden van algoritmes, filterbubbels en neuroscience duiken we in de onderliggende patronen van ons kiesgedrag. Misschien komen we er wel achter dat de democratie niet langer houdbaar is. Of is er nog hoop voor de mens? Tijdens een dynamische avond met Lucas de Man,uiteenlopende gasten, muziek en ‘keuzegedrag’ als leidraad, nemen we je mee in de wereld van de vrije wil en politiek.

Met o.a. sprekers Jerome Scheltens en Hans Schnitzler.

De Man en Andere Helden
Stap in bij Lucas De Man! De regisseur, presentator, acteur en conceptontwikkelaar en artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, neemt je mee in de rollercoaster van de 21e eeuw. Voor zijn projecten duiken hij en zijn mede-helden steeds weer in nieuwe werelden. Van het liefdesleven van bejaarden tot de eenzaamheid van boeren, van visionairen in Europa tot vechtende millennials in de grootstad Amsterdam.