fbpx

In de Tolhuistuin

Klanken van Thuis – Recollected ft. Nienke Caljouw

Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Entree € 12,50 voorverkoop € 15,00 deurverkoop

Na vier uitverkochte optredens in 2016 en 2017 is recollected terug in de Tolhuistuin! Het veelzijdige ensemble is op 20 juli een tweeluik gestart met een prachtige zomeravond in de tuin. Het tweede optreden vindt plaats in de Tuinzaal op zaterdag 9 februari.

Tijdens deze concertserie Klanken van Thuis spelen de musici in onverwachte combinaties een veelheid aan muziekstijlen: van zwoele jazz tot klassieke werken, van Franse chansons tot opwindende Latijns-Amerikaanse liederen. Deze avond staat in het teken van de zoektocht naar thuis: een avond vol verwarring, onrust en verlangen.

Recollected staat er bovendien niet alleen voor! Dit optreden wordt extra bijzonder door de komst van twee fantastische gasten: jazz-zangeres Nienke Caljouw en filosoof/theatermaker Jaïr Stranders.

Met: Sterre Konijn – zang, Nienke Caljouw – zang, Jaïr Stranders – verteller, Laura Krale – trompet, Alexander Scholtes – piano, Karien Kooiman – viool, Amanda van Eijk – viool, Laura Kok – altviool, Karin Ebels – altviool, Yola Janssen – cello, Abel Streefland – cello

De negen leden van Recollected vonden elkaar in hun passie voor muziek. De meeste musici hebben een achtergrond in klassieke muziek, maar door de gedeelde liefde voor zo’n beetje alle muziekgenres overschrijdt recollected gevestigde muzikale grenzen.

Door de verrassende samenstelling van zang, strijkers, piano en trompet en het onbegrensde enthousiasme van de musici is geen optreden van recollected hetzelfde!

Locatie:
Dit programma vindt plaats in de Tuinzaal, in het hoofdgebouw van de Tolhuistuin aan de IJpromenade 2. De ingang naar de Tuinzaal vindt je op de begane grond, achter de trap. Klik voor een uitgebreide routebeschrijving.

Beeld: Wout Nooitgedagt