fbpx

In de Tolhuistuin

Groenste ontbijt van Noord

Aanvang 08:30
Entree gratis, wel aanmelden via de ‘tickets’ knop
Locatie Tuinhuis (tolhuisweg 3)

Ontbijt je mee?
Tijdens het Groenste ontbijt maken we samen plannen zodat dit mooie stadsdeel ook het groenste stadsdeel blijft. Met het Manifest Parkstad Noord in de hand, bespreken we de mogelijke vervolgstappen. Zoals: wat zijn Parkstad-normen eigenlijk? En voor wie en van wie is het groen in de stad? En bovenal: hoe organiseren we Parkstad Amsterdam Noord nu ‘de stad’ steeds dichterbij komt? De oproep: geef groen een even grote stem als geld! Samen werken we toe naar een groter evenement in maart: The Right to a Green City.

Vergrijzing naar vergroening
Het Manifest Parkstad Noord, in 1 week tijd ondertekend door ruim 700 Amsterdammers, roept Noord daarom uit tot Parkstad Amsterdam. “Behoud en maak permanent ruimte voor groen en stadsnatuur. Door en voor Amsterdam en Amsterdammers!” Feit is namelijk dat Amsterdam vergrijst waar de stad juist moet en kán vergroenen. De stad staat wereldwijd bekend om haar cultureel erfgoed, maar ook haar natuurlijk erfgoed is van grote waarde. Met historische scheggen, polders en verre horizonten achter groene weidelandschappen.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door De Duurzame 100 van Noord, Climate Cleanup en Tolhuistuin en is in samenwerking met de vele liefhebbers van en (bewoners)organisaties voor groen in Noord.

///
Expeditie Groen
Het is tevens een startschot voor een serie van evenementen onder de titel Expeditie Groen, een verbeeldingsprogramma van de Tolhuistuin over grootse gebeurtenissen als klimaatverandering, biodiversiteitverlies en verstedelijking in Amsterdam Noord.

Op de hoogte blijven over de natuurprogrammering van de Tolhuistuin? Meld je aan voor onze mailing.