fbpx

In de Tolhuistuin

Groenste ontbijt van Noord

Aanvang 08:30
Entree gratis

Tijdens het Groenste ontbijt bespreken we de mogelijkheden van Parkstad-normen voor Noord, welke vervolgstappen we kunnen zetten en hoe we bijvoorbeeld kunnen samenwerken naar een groter event in maart met als voorlopige titel: ‘the Right to a Green City.’ Met als doel: hoe behouden we het groen in stadsdeel Noord? Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door De Duurzame 100 van Noord, Climate Cleanup en Tolhuistuin en is in samenwerking met de vele liefhebbers van en (bewoners)organisaties voor groen in Noord.

Van vergrijzing naar vergroening
Amsterdam vergrijst waar de stad juist moet en kán vergroenen. Amsterdam staat wereldwijd bekend om haar cultureel erfgoed, maar ook haar natuurlijk erfgoed is van grote waarde. Met historische scheggen, polders en verre horizonten achter groene weidelandschappen.

Actiegroep Parkstad Noord roept Noord daarom uit tot Parkstad Amsterdam. “Behoud en maak -permanent- ruimte voor groen en stadsnatuur. Door en voor Amsterdam en Amsterdammers!”

Het is tevens een startschot voor een serie van evenementen onder de titel Expeditie Groen, een verbeeldingsprogramma van de Tolhuistuin over grootse gebeurtenissen als klimaatverandering, biodiversiteitverlies en verstedelijking in Amsterdam Noord.

Op de hoogte blijven over de groep-programmering van de Tolhuistuin? Meld je aan voor onze mailing.