fbpx

In de Tolhuistuin

© Thüringen Entdecken

Expo: 100 jaar Bauhaus

Aanvang 16:00
Entree gratis

Het Bauhaus in Duitsland bestaat 100 jaar. Deze revolutionaire beweging heeft onze manier van kijken naar architectuur, kunst en vormgeving radicaal veranderd. Bauhaus ontstond in de jaren 20 in de Duitse stad Weimar. De periode na de Eerste Wereldoorlog was een tijd van verandering en optimisme. Overal in Duitsland kun je Bauhausarchitectuur ontdekken, zoals in het net nieuw geopende Bauhaus-Museum in Weimar. Op een oppervlakte van ruim 2.000 m² vind je tal van designiconen, waaronder de lamp van Wagenfeld en de beroemde kinderwieg van Peter Keler.

Deze kleine Pop Up Bauhaustentoonstelling alvast een kleine preview van de indrukwekkende hoeveelheid Bauhauserfgoed in de deelstaat Thüringen, de bakermat van het Bauhaus. Een exacte kopie van de kinderwieg wordt tentoongesteld en locals geven u graag de beste tips voor een Bauhausreis naar Duitsland.

Locatie
Dit programma vindt plaats in de IJzaal en Restaurant. Deze zalen bevinden zich in het hoofdgebouw van de Tolhuistuin. Het navigatieadres is IJpromenade 2.

Beeld: Thüringer Tourismus GmbH, Design: H2F