fbpx

In de Tolhuistuin

DUS: De Kop #15 In Noord

Aanvang 20:00
Deuren open 19:45
Entree € 7,50, WeArePublic € 0,00

DUS verbindt met 1 woord op 1 avond een diversiteit aan sprekers, makers en bezoekers en gaat in op de actualiteit, de buurt, ambacht en kunst. DUS krijgt vorm zodra er een woord aan wordt gekoppeld en dit is elke keer multi-interpretabel. Dit specifieke woord creëert de mogelijkheid tot veelzijdigheid en verrassing. Alle onderdelen hoeven niets met elkaar te maken te hebben en alleen het woord is DUS de gemene deler. Eerdere edities waren bijvoorbeeld De Pit, Het Gat en De Spin.

Getalenteerde makers en sprekers geven op een creatieve manier betekenis aan dit woord met ondersteuning van het team van DUS. Door de verscheidenheid aan onderdelen kan de avond inhoudelijk en actief alle kanten op gaan. Voor elke editie worden de makers van te voren uitgenodigd voor een gesprek en eventueel een repetitie om samen tot de kern van hun onderdeel te komen en hier een creatieve invulling aan te geven. Soms hebben makers een steuntje in de rug nodig om hun verhaal, dat voor hun totaal logisch is, ook begrijpbaar en toegankelijk te maken voor anderen. Hier komt team DUS in beeld die met hun expertise er voor zorgt dat talent en passie zichtbaar wordt voor anderen.

De avond is van begin tot einde geregisseerd en vormgegeven door het DUS team. De moderator verbindt op de avond verschillende onderdelen aan elkaar. Daarbij zoekt het team elke keer naar een creatieve lijn die de verschillende onderdelen in elkaar kan laten overvloeien om een totaalbeleving te creëren.

Programma:

Zsofia Kollar, in Broedplaats VKG huizende ontwerper, vraagt zich af hoe lang wij mensen op deze planeet nog leven, haar natuurlijke hulpbronnen afnemen en wat we bereid zijn terug te geven? Volgens haar is het tijd dat wij mensen materialen worden voor een duurzame toekomst. Zsofia’s onderzoek naar mensenhaar begon een paar jaar geleden.

Charlotte Dubbeld is, naast Eva Schout, oprichtster van Trashformers. Zij verzamelen niet alleen de beste collectie van tweedehands kleding in Amsterdam maar komen dit ook persoonlijk bij jou thuis ophalen. In een pop-up setting krijg jij de kans om zo’n mooie parel op de kop te tikken.

Boris Postma, fotograaf. In zijn werk onderzoekt Boris identiteit in een wereld die ons agressief bombardeert met popcultuur, merken en levensstijlen. Zo dook hij onder in de wereld van de gabber cultuur en kale koppen.

Victor Milton van Doorn is mede-oprichter van Blue Mirror Experience, een rondreizende escape room. In het jaar 2100 kunnen we kopje ondergaan op de Dam. Naar verwachting is de zeespiegel dan met 2 meter gestegen. We weten dit allemaal, maar voelen het te weinig. In Blue Mirror word je met je neus op de feiten gedrukt en uitgedaagd om met duurzame oplossingen de wereld te redden.

Akwasi Ø. Ansah is een verhalenverteller. Of hij dat nu doet in een rap, gedicht of televisieprogramma: hij wil inspireren, fascineren en prikkelen. Met woorden. Akwasi is een creatieve duizendpoot, autonoom en onafhankelijk, getuige zijn eigen label Neerlands Dope en productiebedrijf NEED Vision. Akwasi zal gaan koppelen.

The Rocking Chairs is een 45+ dansgroep die die aan de wieg stond van Hip hop in Nederland. Ze zijn pioniers in de breakdance en behoorden tot de beste dansers van de jaren 80. Van popping tot locking en van standup hiphop tot boogaloo. Deze crew is hét levende bewijs dat je nooit te oud bent om te dansen en te bewegen.

Locatie
Dit programma vindt plaats in de Tuinzaal, in het hoofdgebouw van de Tolhuistuin. Het navigatieadres is IJpromenade 2.