fbpx

In de Tolhuistuin

De Wereld van de Parade

Inloop 17:30
Aanvang 18:00
Entree € 27,50

In het Tuinhuis van de Tolhuistuin in Amsterdam Noord organiseert de Parade in samenwerking met de Tolhuistuin elke laatste donderdag van de maand De Wereld van de Parade; een fijn avondprogramma met theater en eten.

MY DINNER WITH …
Tarik Moree & Tim Olivier Somer

Regisseur André en acteur Wally hebben afgesproken in een sjiek restaurant. Tijdens het etentje zoeken de twee vrienden naar hoe vorm te geven aan het leven en wat theater hierin zou moeten of kunnen betekenen.

‘Soms willen we leven voor de kunst en soms willen we er zonder poespas gewoon even zijn.’

My dinner with… is een dialoog van 90 minuten, opgedeeld in vijftien verschillende scènes. Aan iedere scène werkten ze met een andere regisseur om zo een afspiegeling te maken van het Nederlands theater.

“Een fascinerende toneelpuzzel voor liefhebbers, een aanstekelijk acteerfeest voor iedereen.”
– Volkskrant ****

Credits
Regie: Marcus Azzini, Loek de Bakker, Walter Bart (Wunderbaum), Ludwig Bindervoet (Urland), Theu Boermans, Lotte Bos & Annechien de Vocht (YoungGangsters), Jan Hulst & Kasper Tarenskeen, Alex Klaasen, Mirthe Labree & Lisa Schamlé (La Isla Bonita), Rob Ligthert, Floor Houwink ten Cate & Anne Maike Mertens & Yannick Noomen (Nineties Productions), Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot, Michel Sluysmans, Nina Spijkers, Guy Weizman
Tekst: Gebaseerd op de Vlaamse theaterbewerking van Damiaan De Schrijver (tgSTAN) en Peter Van den Eede (De KOE) naar de Amerkaanse film My Dinner with Andre (1981) geschreven en gespeeld door André Gregory en Wallace Shawn
Spel: Tarik Moree & Tim Olivier Somer
Eindregie: Daniel ’t Hoen
Dramaturgie: Madelon Kooijman
Lichtadvies: Prem Scholte Albers
Decoradvies: Bart van de Merode

Kaartverkoop
Een kaartje voor de hele avond kost € 27,50, dat is inclusief het theaterprogramma en diner, exclusief drank.

Locatie
Dit programma vindt plaats in het Tuinhuis, in de Tuin. Het navigatieadres van de ingang van de Tuin is Tolhuisweg 3.