In de Tolhuistuin

Bloos – Marte Boneschansker

Deuren open 18:45
Aanvang meerdere tijden tussen 19:00 – 21:50
Entree € 6,00
Try-outs

BLOOS gaat over datgene waar we het niet over hebben. Over sensuele pleziertjes zoals met je hand in een zak met rijst glijden of een ijsklontje op je borst laten smelten. Over versieren, versierd worden en ergens naar verlangen.

Voor BLOOS interviewde theatermaker Marte Boneschansker meisjes en vrouwen tussen de tien en de honderd over intimiteit en sensualiteit. Gelegen in een eenpersoonsbed luister je naar het verhaal van een vrouw. Ieder bed vertelt een ander verhaal en geeft een andere fysieke beleving.

BLOOS is een auditieve maar ook lichamelijke totaalervaring zonder gêne.

BLOOS wordt als try-outs in de Tuin gespeeld en gaat daarna in première op Over het IJ Festival.

Biografie Marte Boneschansker
Marte Boneschansker (1989) maakt één-op-één theater met een documentaire en/of historische insteek. Via een hyper-individuele ervaring onderzoekt zij universele thema’s met haar publiek. Ze werkt niet met een ‘vierde wand’, maar de bezoeker is deel van de voorstelling.

Marte is ook oprichter van het theatrale magazine Bühne Bisoux en organiseert creatieve salons. Martes voorstelling Iemand komt van binnen (2016) onderzocht eenzaamheid aan de hand van de 15e-eeuwse kluizenares Suster Bertken. Voor dit onderzoek sloot Marte zichzelf twee weken op in een kluis. De voorstelling die dit opleverde ging bij Over het IJ Festival in première.
Met BLOOS geeft ze een ander geluid tegen de modewereld waarin seksualiteit met name wordt gekapitaliseerd en wordt toebedeeld aan jonge mensen.

Credits
Concept: Marte Boneschansker
Scenografie: Geartsje van der Zee
Uitvoering: Marte Boneschansker, Geartsje van der Zee, Hannegijs Jonker
Muziek: Matthìas Sigurðsson
Geluidsontwerp: Dennis Slot
Mixage: Arno Peeters
Artistiek advies: Katharina Smets, Willem de Wolf
Coupeuse: Syl van Duyn
Video: Bauke Boneschansker
Met fragmenten van: Virginia Woolf