In de Tolhuistuin

Afrovibes: Afriqueer

Deuren open 18:00
Aanvang 19:00
Entree 12,50

Afriqueer – locatietheater 2016 / regie Warren Ndebe / spelers uit Zuid-Afrika, Botswana, Namibië, Zambia / duur 75 min.
Een reis naar het accepteren van jezelf. Wie ben ik, wie mag ik zijn? Ga mee op reis en beleef Afriqueer, een voorstelling in de openbare ruimte die dans, theater en spoken word combineert. De spelers uit Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en Zambia nemen je mee langs verschillende persoonlijke en soms verborgen verhalen over hoe het is om ‘anders’ te zijn, om queer te zijn. Afriqueer laat de strijd zien van jonge Afrikanen die hun eigen identiteit en seksualiteit zoeken in een postkoloniale samenleving. Wat betekent het om man en queer te zijn in het Afrika van nu? De spelers vertegenwoordigen een zelfbewust en hedendaags Afrika waar jonge mensen het recht claimen op hun eigen identiteit en op individuele vrijheid. Afriqueer komt op voor universele homorechten, het recht ‘anders’ te zijn en is een antwoord op homofobie in Afrika en elders in de wereld.

Keuzestress? Neem dan een van de combitickets, speciaal samengesteld door de Afrovibes-programmeurs. Elke avond hebben we combikaarten voor een super voordelige prijs (€22,50/€20). Op vertoon van een combiticket kun je op een avond naar meerdere programma’s binnen het festival voor het echte festivalgevoel. Bekijk je opties hier!