fbpx

In de Tolhuistuin

5 jaar JMA Biesheuvelprijs

Aanvang 20:00
Entree gratis, aanmelden kan via info@slaa.nl, met als onderwerp: Aanmelden J.M.A. Biesheuvelprijs.

Op 18 februari, tijdens de Week van het Korte Verhaal, viert SLAA we het Korte Verhaal in de Tuinzaal van de Tolhuistuin. Dat doen we door stil te staan bij het vijfjarig bestaan van de JMA Biesheuvelprijs, de jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal.

Korteverhalenschrijvers Maartje Wortel, Chris Polanen, Joubert Pignon en Mensje van Keulen dragen voor uit eigen werk. Aan het einde van de avond wordt de vijfde J.M.A. Biesheuvelprijs 2019 uitgereikt. De avond wordt gepresenteerd door de Poezieboys. Video art door Lisette Spiegeler.

De avond is gratis toegankelijk, donateurs van de J.M.A. Biesheuvelprijs hebben op de avond voorrang. Overige aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Aanmelden kan via info@slaa.nl, met als onderwerp: Aanmelden J.M.A. Biesheuvelprijs.

Wil je het Korte Verhaal ondersteunen? Doneer dan hier vanaf 10 euro.

Programma van SLAA en de J.M.A. Biesheuvelprijs.

——–

De J.M.A. Biesheuvelprijs

De J.M.A. Biesheuvelprijs is de eerste en enige prijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel. Het is bovendien de enige literaire prijs die geheel wordt gecrowdfund: het totale bedrag dat via Voordekunst wordt gedoneerd, gaat naar de winnende schrijver.

De prijs is vernoemd naar J.M.A. Biesheuvel, een van de grootmeesters van het korte verhaal. Eerdere prijswinnaars zijn Rob van Essen, Marente de Moor, Maarten ’t Hart en Annelies Verbeke. 2019 wordt een waar lustrumjaar: de Biesheuvelprijs zal voor de vijfde keer worden uitgereikt.

Wie?
De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2019 bestaat uit Fiep van Bodegom (recensent, schrijver), Femke Essink (letterkundige), Theo Hakkert (journalist, recensent), Thomas Heerma van Voss (schrijver) en Marischka Verbeek (boekverkoper en publicist).
De J.M.A. Biesheuvelprijs is een initiatief van Irwan Droog, Arjen Fortuin, Daphne de Heer, Esther Kuijper, Roos van Rijswijk en Edith Vroon, allemaal werkzaam in het boekenvak. Zij zetten zich achter de schermen nog steeds belangeloos in voor de prijs. De prijs wordt ondersteund door de SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam).