fbpx

In de Tolhuistuin

Festivalhart 24H Noord 2019

Tijd 11:00 – 20:00
Entree gratis

De Tuin van Tolhuistuin is het kloppende festivalhart van 24H Noord. In deze groene oase is van alles te doen!

Culturele Markt
11:00 – 18:00
etenskraampjes tot 20:00

Op de Culturele Markt in de Tuin maak je kennis met de leukste culturele initiatieven uit Noord en eet je een hapje van lokale ondernemers (i.s.m. Kameleon Concepts). Op de Culturele Markt presenteren Noordse ondernemingen, initiatieven en culturele instellingen zich. Maak kennis met de leukste culturele activiteiten van Noord. Een hapje eten haal je bij de kramen van Noordse ondernemers.

Rad van Fortuin
Op de markt vind je het Rad van Fortuin. Geef een zwiep aan het Rad en win prachtige Noordse prijzen.

Informatiebalie

Heb je je planning voor 24H Noord nog niet helemaal rond? De infobalie weet raad! We tippen je de leukste activiteiten en maken je wegwijs in Noord.

Solid Ground Movement
Leerlingen van en artiesten verbonden aan dansschool Solid Ground Movement dansen verschillende demo’s. De dansschool huist in het Paviljoen van de Tolhuistuin, maar deze performances vinden plaats in het de Tuin.

Solid Hiphop Kids
11:30
Deze groep van 6 tot 10 en 10 tot 13 jaar laten onder leiding van Rachnella hun demo dans zien waar ze de afgelopen weken hard aan gewerkt hebben. Dé nieuwe generatie hiphoptalenten uit Amsterdam Noord!

Solid & BOINK project
Speciaal voor 24H Noord hebben choreografen Henry van privé dansschool BOINK en Kevin van Solid Ground Movement hun kids eenmalig laten samenwerken. Henry staat bekend om zijn gepersonaliseerde training aan kids tot 14 jaar. Kevin verbreed de danskennis van zijn talenten en tilt ze naar een hoger niveau.

Solid Break kids
14:15

Steve Lobo, oftwel Popski, is een échte old skool break- en hiphopdanser. Hij daagt kinderen tot 10 jaar al uit om de eerste bewegingen van breakdance al te leren. Ook zij zullen hiervan een demo geven en laten hun moves zien waar ze de afgelopen periode aan gewerkt hebben.

eindperformance door Sebastian
19:15

Sebastian pakte de Golden Ticket bij Holland’s Got Talent en zal met zijn persoonlijke en indrukwekkende dans ook het publiek van WIEKENT verrassen. Sebastian maakt popping weer actueel!

Klauterstout – Rake Klappen
12:00, 13:30, 15:00
Kindervoorstelling

Rake Klappen speelt op de meest vreemde locaties tussen, op, en om het publiek, maar heeft nog nooit mét het publiek samengespeeld. Dat is waarom ze in Klauterstout het publiek uitnodigt mee te doen. Hiervoor vragen ze niet zomaar een publiek, maar de allerkleinste. Klauterstout is een voorstelling waarin kinderen op een veilige manier risico´s leren inschatten. Tegelijkertijd kunnen ze zich verbazen over hoeveel er eigenlijk wel niet mogelijk is met het lichaam. Wat in eerste instantie begint als een theatervoorstelling met drie ´werkers´ en een hele strenge bouwopzichter, eindigt in een mee-doe-avontuur, waarbij de kinderen zelf het podium opkomen. Hierbij dienen de acteurs als levende klimpalen in de ontstane pop-up speeltuin.

Talentencafé
15:45 – 20:00

15.45 Robin Buijs & Joep Lensen
16.30 Django Boegheim
17.15 Forzando Orkest
18.00 Merijn Mooijman (Merijn Mooijman Music)
18.45 John-Lewis Cabot
19.15 Dansperformance Sebastian
19.30 Morning Daze

Digital Histories in Africa: Ancient binary code, Earth and the future – Framer Framed
15:00 – 17:00
Let op: dit programma vindt plaats in de expositieruimte van Framer Framed in het Paviljoen van de Tolhuistuin. Navigatieadres: IJpromenade 2

Als het gaat over technologie en haar culturele impact, worden uitvindingen uit de Verenigde Staten – specifiek Silicon Valley – altijd als de globale standaard genomen. Dit terwijl in andere delen van de wereld belangrijke ontwikkelingen plaatsvinden, die de toekomst van onze digitale wereld mede vormgeven. Afrikaanse culturen zijn altijd al baanbrekend geweest op het gebied van algoritmisch denken via kunst en ambacht – van eeuwenoude systemen om voorspellingen te maken tot hedendaagse wetenschapsparken.

In deze bijeenkomst gaan gastsprekers Tegan Bristow, Oulimata Gueye en Moses Serubiri in op de digitale ontwikkelingen in enkele Afrikaanse regio’s. Ze vertellen ons onder andere over de impact van grondstofwinning (mineralen als goud en koper vormen de basis van veel technologieën), oude kennissystemen en lokale natuurfilosofie.

Het Leeshuis
12:00 – 17:00
Het Leeshuis is geopend. In dit huisje staan boeken gratis ter beschikking: een mooi roman, een kookboek, biografie of spannend kinderboek!

Walk of Doubts 
muzikale wandeling door Noord door Eef van Breen Group
Doorlopend
Eef van Breen Group heeft op 12 april het nieuwe album Walk of Doubts uitgebracht! Het album beluister je op een speciale wandeling door Amsterdam-Noord ontworpen. Het album download je op je telefoon en luister je via een koptelefoon terwijl je door de wijk wandelt.

“…Je hebt zojuist het tafereel van een break-up verlaten en je begint aan het verwerkingsproces tijdens een wandeling. Je bent verward en emotioneel.”

Expositie: HERE/NOW: Current Visions from Colombia
doorlopend – 11:00 – 21:00
In het Paviljoen van de Tolhuistuin vind je de expositieruimte van Framer Framed. HERE/NOW: Current Visions from Colombia presenteert hedendaagse kunst en fotojournalistiek van twintig kunstenaars uit Colombia. De tentoonstelling verkent de reacties van deze kunstenaars op het verschuivende culturele, sociale en politieke landschap van een land getekend door een 60 jaar durende geschiedenis van gewapend conflict. (Let op, deze expositie is niet in de Tuin maar in het Paviljoen, navigatieadres: IJpromenade 2)