fbpx

In de Tolhuistuin

SLAA

De Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) is de oermoeder aller SLA’s, als eerste professionele literaire activiteiteninstelling zette het jarenlang de norm op het gebied van debat, lezing, talkshow, alles in nauwe samenspraak met een redactie vol schrijvers en denkers.

Na 32 jaar is de SLAA verhuisd naar de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord, hier delen ze een kantoorpand, de Staalvilla, met allerlei zelfstandigen en creatieven waaronder Framer Framed, HOAX, Volume en Monnik. Vanuit de Staalvilla zijn ze op zoek gegaan naar waar en hoe kruisbestuiving tussen literatuur en andere kunsten plaatsvindt en zoeken we verbanden met muziek, theater, wetenschap en design. Tijdens het programmeren denken ze na over de vele gedaantes die literatuur kan aannemen en leggen we verbanden met actuele ontwikkelingen binnen de maatschappij.

Als uiting van dit alles bieden ze een podium aan Nederlandse en buitenlandse schrijvers: van lang gevestigd tot pril en onontgonnen, van poëzie tot essay, van ode tot lezing, van de Bijlmer tot Noord, voorbij Nieuw-West, Oost en het Centrum, wij bieden een podium waar we diep en breed ingaan op alles wat er in de literatuur toe doet voor iedereen die ooit gegrepen is door de troost, waarde en schoonheid van literatuur.

Website: www.slaa.nl
Locatie op terrein: Staalvilla, Tolhuisweg 1