Moestuinschool Amsterdam – Eetbaar balkon in de stad
Moestuinschool Amsterdam – Eetbaar balkon in de stad
Op de Moestuinschool leren ‘tuinlui’ een jaar lang hoe dat werkt, je eigen eten telen in de stad. Tijdens onze ‘specials’ van één avond gaan we op een paar zaken iets dieper in, of je kunt het beschouwen als voorproefje van het echte werk.
Eetbare balkon in de stad
Moestuinschooldocent Aliet Rogaar gaat in op dé vraag van de stadstuinder: wat kan ik aan eetbaars opkeweken op mijn balkon? Het ene balkon is het andere niet, en op de Moestuinschool vinden we duurzaam tuinieren ook belangrijk. Hoe doe je het goed?
Vijf Moestuinschool ‘Specials’ op de donderdagavond
Do 9 juni: Eetbare kruiden kweken in de stad
Do 23 juni: Eetbaar onkruid in de stad
Do 7 juli: Eetbaar balkon in de stad
Do 8 sep: Seizoensgroenten in de stad
Do 6 okt: Eetbare paddenstoelen in de stad
Over Moestuinschool Amsterdam
Op de tuin komen een tuinjaar lang wekelijks zo’n veertig tuinlui op ‘hun’ tuin werken. Daarbij krijgen ze les van een team van professionele tuinders, alles wat nodig is om succesvol groenten en kruiden te telen komt voorbij. Start is in februari, het jaar sluit af eind november. Data van open dagen (met gastlessen), open tuinochtenden en meer informatie vind je op de website van Moestuinschool Amsterdam. Tuinders/docenten: Michel Olden, Aliet Rogaar en Nancy Wiltink. Locatie: naast de Willemsluis aan de Sixhavenweg. Moestuinschool Amsterdam is een initiatief van Stichting de Eetbare Stad. Meer informatie of aanmelden voor 2023: info@moestuinschoolamsterdam.nl
Locatie
Start bij de Moestuinschool aan de Sixhavenweg, naast de sluis buiten, daarna lopen we naar de Tolhuistuin voor de les. Check voordat je komt het weer: regenkleding of een warm vest kan handig zijn op de tuin, er is daar geen binnenruimte. Witte gymschoenen zijn ook minder handig.