fbpx

In de Tolhuistuin

Workshops Toneelschrijven

Aanvang 19:00
Workshopdata 10 okt + 17 okt + één voorstelling
Entree € 45 voor drie lessen

Het opstellen van een toneeltekst is vaak net even anders dan het schrijven van een roman. Waar woorden bij de één worden gevangen tussen de kaft, brengt de ander ze liever tot leven op een podium. En toch is het literaire genre vaak direct te koppelen aan theater en sluiten ook de schrijvers elkaar niet buiten; verhalen zijn er om verteld te worden!

Om te leren hoe de toneelschrijver een scène opbouwt en hoe monologen en dialogende basis van een gesprek met het publiek kunnen vormen, ontwikkelt De Tekstsmederij workshops. Zo brengen we het ambacht van toneelschrijven bij een nieuwe generatie schrijvers onder de aandacht. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent en wachten daarin niet af, we komen naar je toe!

De workshops
In samenwerking met verscheidene (culturele) partners zijn deze workshops ontwikkeld als ‘drietrapsraket‘. Dit betekent dat alle deelnemers ter inspiratie samen met de docent een tekstvoorstelling bezoeken, die ze nabespreken. Verder bestaat het programma uit twee workshops (beide 1,5 uur), die verder ingaan op de basis van het toneelschrijven: Wat maakt een tekst theatraal? Hoe ontwikkelt een personage zich? En welke verhalen willen we eigenlijk vertellen? Aan het einde van de sessies ga je met een eigen geschreven scène naar huis!

Aanmelden
Ervaring is niet belangrijk, iedereen die zin heeft om zich samen met De Tekstsmederij te wagen aan een toneeltekst, is van harte welkom!