In de Tolhuistuin

WijkSafari maakt School! UITVERKOCHT

Speelperiode: 7 juni t/m 1 juli | woensdag t/m zaterdag
Tijd: 12:45 uur
Plaats: Banne (Zuid, Noord) + Floradorp in Amsterdam Noord

UITVERKOCHT_LR

Meld je aan voor de wachtlijst:

Stuur je MOBIELE NUMMER, de gewenste datum en je naam naar wijksafari@tolhuistuin.nl. Zodra er plaats vrij komt krijg je bericht. Dat kan ook pas op de dag zelf zijn!

De wachtlijst is open tot nader bericht.

De WijkSafari in Amsterdam-Noord

32 studenten van de Academie voor Theater en Dans van 5 verschillende opleidingen: Regie, Mime, Productie Podiumkunsten, Theaterdocent en van de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA) staan aan het roer van een nieuwe WijkSafari samen met 10 adoptieouders | wijkbewoners. Een nieuwe generatie theatermakers grijpt haar kansen en bivakkeert wekenlang bij bewoners in de Banne Noord, Zuid en Floradorp. Zij bespelen een maand hun huizen en straten. Adelheid Roosen – al bijna 30 jaar docent op de Academie voor Theater en Dans – draagt haar succesvolle theaterformule de WijkSafari voor het eerst over aan studenten. Roosen coacht met een team van kompanen achter de schermen.

In totaal werken 32 studenten mee aan de WijkSafari maakt School. In september 2016 zijn de studenten met de maandenlange research in Amsterdam Noord gestart. Zij zijn verantwoordelijk voor de zoektocht en de verzameling van een 80 tal wijkbewoners, lokale organisaties, buurthuizen, gebedshuizen, de scootergang en nog veel meer.

Vanaf maart wonen 10 studenten 2 weken lang, dag en nacht bij 10 wijkbewoners in Amsterdam Noord, de zogenaamde adoptiemethodiek. Deze zachtmoedige confrontatie tussen 2 levensscenario’s vormt de basis van de scène, gespeeld in het huis van de adoptieouder|wijkbewoner.

Het publiek loopt en wordt vervoerd tijdens de vier uur durende voorstelling van en naar de scènes in de huizen. Onderweg creëren de studenten Theaterdocent samen met de wijkbewoners scènes in straten, op pleinen en in parken. De Productie Podiumkunstenstudenten verzorgen de uiteindelijke productie van de gehele WijkSafari maakt School. Dit alles onder coachende leiding van Adelheid Roosen, Myriam Sahraoui, Lauren Rissik en Titus Muizelaar. De WijkSafari is een beproefd concept en was eerder te beleven in Slotermeer, de Bijlmer en Utrecht (Zuilen, Ondiep en Overvecht). Internationaal is Adelheid met de WijkSafari de heftige wijken van Juarez|Mexico en Tepito| Mexico-Stad in getrokken.

WijkSafari maakt School is een samenwerking tussen de Academie voor Theater en Dans en Adelheid|Zina, geïnspireerd op het concept WijkSafari van Adelheid Roosen.

Voor de credits kijk op: zinaplatform.nl/wijksafari