fbpx

In de Tolhuistuin

Werk Ohne Autor

Entree € 5 incl. 1 consumptie
Aanvang 21:30

Duitstalig – Nederlands ondertiteld

Vier de zomer! Wat is er nou heerlijker dan je op een mooie zomeravond te laten meeslepen door een prachtig verhaal? Op vrijdagavond kijk je in de Tuin van de Tolhuistuin in de open air bioscoop naar de film Werk ohne Autor.

Over de film Werk Ohne Autor
In Werk ohne Autor volgen we student Kurt Barnert, die naar de kunstacademie in Oost-Duitsland gaat, waar hij in medestudent Ellie Seeband de liefde van zijn leven vindt. Haar vader, professor Carl, stelt hun relatie niet op prijs, maar staat deze met tegenzin toe. Wat Kurt en Carl niet weten, is dat ze verbonden worden door afschuwelijke gebeurtenissen uit het verleden, waarbij Carls sinistere beroep tijdens het nazi-tijdperk als een loodzware schaduw over hem heen hangt. Als Kurt, onderdrukt door de beperkingen op artistieke vrijheden van de DDR, het idee krijgt om naar het westen te vluchten om zijn ware roeping te volgen, heeft dat ook gevolgen voor Carl. Werk ohne Autor is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Gerhard Richter, de Duitse kunstenaar die opgroeide tijdens het nazibewind en volwassen werd in de communistische DDR.

Tuin open
Deze vrijdag is de Tuin vanaf 17:00 geopend voor een Duitse vrijdagmiddagborrel. Je kunt vooraf dus al naar de Tuin komen voor een Duits hapje en drankje.

Locatie
Dit programma vindt plaats in de Tuin. Navigatieadres ingang Tuin: Tolhuisweg 3.