fbpx

In de Tolhuistuin

Theater Na de Dam: Eén tussen de naamloos velen

Aanvang 15:00
Entree € 10,00, studenten-, CJPpas, < 18 jaar € 7,50, stadspas € 5,00

Jongeren uit Amsterdam Noord verdiepten zich onder leiding van theatermakers Judith Sleddens en Sabrina van Halderen in de geschiedenis van Noord ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Eén tussen de naamloos velen

Ik zag de mensen in de straten,
hun armoe en hun grauw gezicht,
toen streek er over de gelaten
een luisteren, een vleug van licht.
– Ida Gerhardt

Eén tussen de naamloos velen is een voorstelling over fantaseren, vieren en hopen in tijden van wanhoop. Zoals de mens niet zonder verlangen kan, kan hij ook niet zonder hoop. Er zou anders niets van hem overblijven.

Over Theater Na de Dam
Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie Judith Sleddens & Sabrina van Halderen
Spel Jongeren uit Amsterdam-Noord en studenten van PACT+ Theater
Productie Judith Sleddens & Sabrina van Halderen i.s.m. Tolhuistuin

Met dank aan DAT-school, Wil Sartorius, Historisch Centrum Amsterdam Noord, Tolhuistuin, Hanna Timmers en alle vertellers die hun verhaal met ons deelden.