fbpx

In de Tolhuistuin

TEN DAYS TILL GRADUATION

Gratis

In maart 2015 starten de derde jaars leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord aan hun allerlaatste weekendschoolvak Reclame, gegeven door creative director Melle Dotinga en fotograaf Jaap Stahlie. Dit vak resulteert in een expositie met de titel ‘Ten Days Till Graduation’.

Tijdens het vak Reclame wordt de identiteit van Amsterdam Noord en van IMC Weekendschool Amsterdam Noord naast elkaar gelegd. Amsterdam Noord is een stadsdeel in ontwikkeling. Er wonen veel jongeren, echte Noorderlingen, mensen vanuit de hele wereld, maar ook steeds meer jonge Amsterdammers die naar dit stadsdeel toe trekken. Noord is een grote broedplaats met mooie creatieve plekken zoals de Tolhuistuin, Halte Zamenhofstraat en de Noorderparkkamer. IMC Weekendschool staat daar middenin en is eigenlijk ook een broedplaats. Een plek waar leerlingen zichzelf ontwikkelen door nieuwe dingen te proberen en ervaren.

Op zondag 19 april 2015 – 10 dagen na de feestelijke opening van de expositie, vandaar de naam ‘Ten Days Till Graduation’ – ontvangen de derde jaars leerlingen hun felbegeerde weekendschool diploma. De afgelopen 2,5 jaar heeft deze groep de meest uiteenlopende vakken gevolgd aan de weekendschool zoals Recht, Politiek, Architectuur, Muziek, Journalistiek, Sterrenkunde en nog veel meer.

IMC Weekendschool
IMC Weekendschool bereidt jongeren voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan:
vanuit hun eigen talenten en interesses keuzes maken voor hun toekomst. Ons doel is dat jongeren van alle schoolniveaus en alle sociale achtergronden gemotiveerd hun plek in de samenleving kunnen innemen. Door lessen van bevlogen vakexperts verruimen de jongeren hun blikveld, vergroten hun zelfvertrouwen en versterken hun binding met de maatschappij. Vanaf de ontvankelijke leeftijd van 10 jaar legt de weekendschool de basis om gemotiveerd in het leven te staan.

Voor meer informatie over IMC Weekendschool zie:
www.imcweekendschool.nl
www.imcweekendschoolnoord.nl

Expositie: Ten Days Till Graduation
Opening donderdag 9 april 2015