In de Tolhuistuin

Talentenbeurs

Je toekomst is al begonnen!
Voor jongeren begint een succesvolle toekomst bij zelfkennis over eigen talenten en vaardigheden.  Met TweensTalent kunnen jongeren onder begeleiding van rolmodellen/professionals experimenteren met talenten en ervaren welke mogelijkheden hierop aansluiten. Stichting Paspoort naar je Toekomstdroom speelt hierop in door jongeren een leerlijn aan te bieden die het inzicht in eigen talenten vergroot. Als antwoord op de behoefte aan een praktische verdieping wordt in mei 2017 de derde editie van TweensTalent  georganiseerd. Een unieke en innovatieve talentenbeurs waar jongeren kunnen experimenteren met hun talenten en ervaren welke mogelijkheden hierop aansluiten.
 
Inchecken bij de balie van een luchtvaartmaatschappij met je eigen paspoort (talentenprofiel) waarin staat wat je kan en wil. Vervolgens stroom je door naar een van de acht thema-eilanden. Per eiland bieden we een scala aan activiteiten en ervaringen aan. Door deel te nemen aan de evenementenvloer maken meer dan 1000 Tweens (leerlingen groep 8, VO en MBO) kennis met de verschillende intelligenties en ontdekken zij in welke intelligenties zij sterk en minder sterk ontwikkeld zijn. De Tolhuistuin wordt opgedeeld in 8 talenteneilanden en biedt  jongeren op speelse wijze een kijkje in de grote wereld van beroepen. Voor veel jongeren zal dit de eerste keer zijn een dag mee te maken waar ze vanuit eigen kracht en interesse kunnen oriënteren bij een scala aan beroepsbeoefenaars en rolmodellen uit de buurt. Tijdens deze 3e editie van de talentenbeurs zijn onder meer Mohamed Chaara (Shouf Shouf Habibi) Mustafa Marghadi (NOS), Rolf Sanchez (X Factor), Atilay Ulsu (Corendon) en Mounir Toub (24 Kitchen) aanwezig als bekende rolmodellen.
​IEDEREEN KAN ROLMODEL ZIJN
Vind je het ook belangrijk als organisatie, bedrijf of vrijwilliger iets te betekenen voor deze nieuwe generatie? Neem dan contact op met de organisatie via info@projectpaspoort.nl.
 
Link Jeugdjournaal: