In de Tolhuistuin

UITVERKOCHT – Sunset Cinema #2: Jolene

Tuin open 21:00
Start film 22:00
Entree voorverkoop € 9,00 | CJP/Studentenpas: € 6,00 | We Are Public € 0,00
Locatie De Tuin

Docu-hit Jolene van fotografe Elza Jo van Reenen
Een documentaire over Jolene, een intiem portret over het leven dat zij leeft en haar verleden wat haar hier heeft gebracht. ‘Jolene’ is rauw en eerlijk over een vrouw met een heftig leven.

Alles in het leven van Jolene is heftig. Jolene leeft op chaos en adrenaline. Ze werkt ‘s nachts achter de bar in een stripclub, kreeg op haar zestiende haar eerste kind, en vier jaar later, van een andere man, haar tweede.

Jolene is fervent Ajax-aanhanger, als een van de weinige vrouwen staat ze vooraan bij de F-side. Jolene is nooit bang, ze zet nooit een stap terug.

Jolene wordt geboren met een moeder die net afgekickt is, een vader die heel verslaafd is en die ze nooit heeft gekend. Wel komt er een nieuwe vader in haar leven: haar moeder trouwt met Keith Bakker, op dat moment nog verslaafd, de later als ervaringsdeskundige, van tv bekende hulpverlener en motivator. Maar ook hij verdwijnt op een dag weer uit het leven van Jolene, net zo plotseling als hij gekomen was.
Hunkerend naar de liefde van een vader figuur belandt Jolene van de ene destructieve relatie in de andere, nog slechtere relatie.

Jolene is zo agressief, en de honger naar adrenaline lijkt nooit gestild te kunnen worden. Maar ze wil zichzelf niet ten gronde richten en besluit zich in te schrijven voor een opleiding Psychologie aan de HvA. Tot haar grote verbazing wordt ze ingeloot, en ze besluit alles op alles te zetten om haar diploma te halen.

Randprogramma
Afsluitend vindt er een nagesprek plaats met Jolene en maakster Elza Jo van Reenen.

Sunset Cinema: Season of Rebels
Sunset Cinema is de zomerse filmreeks met programma in de buitenlucht: 4 avonden, 4 partners rondom het thema Season of Rebels. Wat betekent het om rebel te zijn en kan dat nog wel in deze tijd? In hoeverre is er ruimte om kritiek te uiten of om zelfs de barricade op te gaan? En welke rol spelen film en kunst hierin?

Met regen worden de films onder de luifel vertoond en zit je dus droog. Ook zijn er dekentjes en vuurkorven.

Jolene wordt in samenwerking met filmbedrijf HALAL vertoond. De documentaire duurt 58 minuten.