fbpx

In de Tolhuistuin

Sunday Sounds x Onafhankelijke Label Markt

Tuin open 14:00 – 19:00
Aanvang 14:30
Entree gratis

Iedere zondag tot en met september gaat de Tuin lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail.

Deze zondag in combinatie met de Onafhankelijke Label Markt. Dit is een kruising tussen een platenbeurs, een markt en kleine optredens. Het is dè plek waar independents hun producten etaleren en direct aan het publiek verkopen. Daarnaast biedt de markt ook andere kwaliteitsindependents de ruimte. Verwacht fashion, bier, boeken, design, delicatessen en meer. In deze categorieën is in ieder geval het legendarische Thanx Merchandising van de partij.

Reeds bevestigd: Paradiso Vinyl Club, Excelsior Recordings, Super-Sonic Jazz, Beggars, Snowstar Records, Konkurrent Onafhankelijk Muziekbedrijf, Mink Records, De Bandjesfabriek, Subroutine Records, Coaster Records, The Lullabye Factory.

LIVE MUZIEK IS ER VAN:

Speed 78
Speed 78 is de groep geformeerd rond gitarist, zanger, gediplomeerd filosoof en songschrijver Don van Dongen. Het is een vakkundige folkpopplaat met een melancholieke ondertoon- of zoals Don zegt: “Op Goom Agar staan vooral eigen nummers, met een kop en een staart, soms melancholisch, soms uitbundig, met een kleine bezetting, vaak half-elektrisch en ongeveer de helft van de nummers is instrumentaal. Wij noemen het ‘skiffle’ omdat we van een direct, ongekunsteld geluid houden.” Samen met Anne Soldaat bespelen ze bijna alle instrumenten die op de plaat staan. Soms geholpen door Cor van Ingen (Spinvis) als bassist, Arnold Lasseur (Bluegrass Boogiemen) op mandoline en Renée Wijnhoven (Clean Pete) op cello en zang.

Harald Austbø
Austbø is een cellist en zanger die zich beweegt in de Amsterdamse improv-scene. Daarnaast schrijft hij muziek voor onder andere theatergezelschappen. Hij schuwt hiphop-invloeden niet. De nummers die hij op cello en als human beatbox uitvoert op Ontwaak leunen tegen neo-klassiek. Kundig, knap en ook best lollig zijn de pastiches van Austbø, volgens muziekweb. Luister hier zijn nummer Wak.

Bouke Zoete
“Het is een lange weg van een jongen van 16 met een droom naar een man van 43 met een solo debuutplaat. Maar ik ben dankbaar dat ik ‘m genomen heb.” Aldus Bouke Zoete die met het album ‘Million Miles’ binnenkort zijn solodebuut uitbrengt op Excelsior Recordings. Bouke Zoete bracht op datzelfde label al eerder twee goed ontvangen albums uit met zijn indiepopband The Kevin Costners (Come On In – 2008 en Pick Up The Parts -2014) en droeg bij aan twee platen van Happy Camper (Happy Camper – 2011 en The Daily Drumbeat uit 2014). Met deze laatste band heeft hij zelfs een Edison gewonnen.

Lian Ray
Lian Ray is a French songwriter who recently exiled himself to Amsterdam after a decade spent battling his demons in Berlin. He excels in honest, nocturnal pop songs with an emphasis on dark romanticism. Zijn eerste single Mateo is een nummer over verlangen, geschreven over een destructieve driehoeksverhouding. Ray vertelt het verhaal over het vallen voor zijn muze Rose, terwijl hij tegelijkertijd lijdt aan de gedachte dat ze terug gaat naar haar vriend Mateo.

//
Houd het FB event in de gaten voor alle updates!