fbpx

In de Tolhuistuin

Sunday Sounds: WOLKEN, Esther de Jong, KhoiSanBoy_Man

Tuin open 14:00 – 19:00
Aanvang 14:30
Entree gratis

Iedere zondag tot en met september gaat de Tuin lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail.

Deze middag op het programma:
Nederlandstalige electropop van WOLKEN, de zwoele dagboekmuziek van singer-songwriter Esther de Jong en last but not least KhoiSanBoy_Man

WOLKEN
WOLKEN is de nieuwe Nederlandstalige liedjes-baby van electro-songwriter Rita Zipora en dichter en muzikant Robin Block. Door hun gedeelde liefde voor Nederlandstalige teksten zochten ze elkaar op om samen eens muziek te maken, en bleken ze in dezelfde straat te wonen. De samenwerking kon niet meer stuk en inmiddels hebben ze een EP gemaakt waar de zomerse warmte van afstraalt, getiteld ‘Niets aan de hand’. Frits Spits in de Taalstaat over WOLKEN: “Prachtig is dit, breekbaar als glas”. Een akoestische gitaar, een zachte synthesizer en een vrouwen- en mannenstem nemen je mee de wolken in.

Esther de Jong
Esther de Jong (1994) schrijft Nederlandse dagboekmuziek. Met nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn sleurt ze je mee naar een ondergrondse wereld; niet zweven maar zakken. Dat ze houdt van graven is te zien aan de titel van haar eerste single ‘Meters diep‘ die uitkwam bij Excelsior Recordings. Esther is erg onder invloed van artiesten als Father John Misty, Josh T. Pearson, WENDE en Robert Long. Ze legt haar focus voornamelijk op tekst en ondersteunt deze door performance en gitaar en heeft op plekken opgetreden als Oerol, Noorderzon, Incubate & Solar. Ze is tegenwoordig ook onderdeel van de band Tolls.

KhoiSanBoy_Man
A South African musician of Khoi + San descent. His music deals mostly with the themes of self-discovery and finding a place of belonging – as you can hear in his track Still Wide Awake. The drive and topic of KhoiSanBoy_Mans art is the subjective re-appropiation of his identity as an indigenous and colonized person, as well as the wonder of life. His intention is to inspire others of the same cultural disposition to stand up and be proud of who they are.

//
Bekijk het programma ook op Facebook.