fbpx

In de Tolhuistuin

Sunday Sounds: Noordse talenten

Tuin open 14:00 – 19:00
Aanvang 14:30
Entree gratis

Iedere zondag tot en met september gaat de Tuin lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail.

Vandaag kun je genieten van diverse Noordse talenten!

Monday Yvel
Ze is pas 17 jaar en is net begonnen aan de PACT opleiding (theater, dans, muziek & music production), maar Monday weet al heel lang dat ze muziek wil maken. Sinds 7 jaar volgt ze zanglessen aan de muziekschool in Amsterdam-Noord en heeft daar ook in meerdere bandjes gespeeld en meegedaan aan het bandjes-project van de muziekschool. Monday houdt van heel veel soorten muziek en zingt covers van vrijwel elke muziekstijl. Sindskort is ze begonnen met het schrijven van haar eigen teksten, al is dat allemaal nog heel vers en spannend.

Baruch + Wim de Jong
Baruch Schwartz is het best bewaarde muzikale geheim van Amsterdam-Noord. Hij werd bij toeval ontdekt toen hij luidkeels zingend een pandje aan het verbouwen was op het Hagedoornplein, hier vlak in de buurt. Zijn repertoire put hij uit de rijke Amerikaanse muziekgeschiedenis, met klassiekers uit de blues, soul, country en rock n’ roll. Baruch wordt bijgestaan door Wim de Jong (gitaar).

Peace & Happiness forever
Uri Deepwater en Wiebke leerden elkaar kennen tijdens kerst 2012 en toen bleek dat Wiebke een gitarist zocht voor haar band Aquatronixxx kwam Uri erbij. Ze werden hele goede vrienden. De band ging een half jaar later uit elkaar, maar Wiebke en Uri bleven als duo optreden. Samen schreven ze nieuwe nummers voor de Zingende Zaag.

Frederik & the Immortal Blackbirds
Een markante blend van poëtische blues, zomerse reggae en psychedelische folk. Fluisterende bomen, sirenes vermomt als vlinders en eenzame krijgers bevolken Frederik’s liedjes. Met stem en gitaar brengt hij deze songs tot leven, bijgestaan door Maaike Reynaert op bas en maestro Milan Mes op trompet. Hoopvol, melancholisch, sensueel en avontuurlijk. Muziek voor reizigers, moedige geliefden en bon vivants. Luister alvast!

//
Bekijk het programma en updates ook op Facebook.