In de Tolhuistuin

Sunday Sounds #9: Met o.a. Buck Meek en Ricciotti Ensemble

Tuin open 13:00 – 20:00
Aanvang programma 14:00
Entree gratis
Language No problem

Sunday Sounds: iedere zondag tot en met september gaat de Tuin lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail. Iedere zondag met een ander thema, andere muziek, band of DJ, maar altijd met dezelfde zomerse, relaxte sfeer.

Line-up
Ricciotti Ensemble
Straatsymfonieorkest Ricciotti wordt ook wel het meest onorthodoxe orkest van Nederland genoemd. De 42 energieke, jonge musici spelen overal en voor iedereen. Daarbij zijn ze tot alles in staat om nietsvermoedend publiek te verrassen met hun unieke, rijke symfonische klanken. Het Ricciotti zoekt haar publiek zelf op in plaats van het te vragen naar de concertzaal te komen. Geen locatie is daarbij te gek: scholen, azc’s, buurthuizen, gevangenissen, ziekenhuizen, dorpspleinen, maar ook supermarkten, kermisattracties, koopgoten, veerboten en zelfs het vliegtuig.

Buck Meek
De jonge jaren van Buck Meek bestonden uit het spelen van gut-bucket blues, manouche jazz en western swing in bars en danszalen door heel Texas. De singer-songwriter verhuisde uiteindelijk naar New York City en bracht twee solo-EP’s uit, Live from a Volcano (2013) en Heart Was Beat (2015). Kort na zijn verhuizing ontmoette hij songwriter Adrianne Lenker en na een jaar van fervente samenwerking namen ze twee EP’s op, A-kanten en B-kanten (2014). Het duo ging verschillende keren de Verenigde Staten rond wat later uitmondde in het oprichten van de band Big Thief. Meek’s debuutalbum zag dit jaar het levenslicht en werd opgenomen met Phil Weinrobe (Really Big Pinecone, Ceramic Dog, Nick Murphy) en Andrew Sarlo (Big Thief, Nick Hakim).

Efraim Trujillo
Toonaangevend jazzsaxfonist Efraim Trujillo is bekend van onder andere de succesformaties Fra Fra Sound, New Cool Collective, The Ploctones. Hij wordt deze middag begeleid door de veelzijdige Jeen Rabs en Felix Hildenbrand.

Deborah Carter
Deborah Carter is een echte Afro-amerikaanse jazz diva. Haar warme timbre, vlekkeloze techniek en swingende timing verraden hoe diep zij in de Amerikaanse traditie geworteld is… denk aan Ella Fitzgerald, Dianne Reeves en Chaka Khan!

Info
Met onze grote luifel in de Tuin is een deel overdekt dus weatherproof. En, Sunday Sounds is gratis en voor iedereen, van jong tot oud, toegankelijk. Sunday Sounds is in samenwerking met Paradiso en café-restaurant THT. Het navigatieadres van de Tuin is Tolhuisweg 3.