In de Tolhuistuin

Sunday Sounds: Charley Crockett, Dieter van der Westen + jazz

Tuin open 13:00 – 20:00
Aanvang programma 13:30
Entree gratis

Sunday Sounds: iedere zondag in juli en augustus gaat de Tuin lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail.

Met deze middag:
Charley Crockett
De muziek van Crockett is een wilde mix aan zuidelijke smaken. Er is Jazz, Blues, Cajun, Honky-Tonk, Country, Gospel. Hij plakt de stijlen eigenzinnig aan elkaar. Crockett groeide op als enig kind, zonder vader. Hij pakte op jeugdige leeftijd zijn zelfgekozen vrijheid. Kwam relatief vroeg in aanraking met het leven op straat door te liften, en mee te reizen op treinen door het land. Hij beperkte zich niet tot de Verenigde Staten, maar leefde een jaar in Parijs, ging naar Spanje, maar pakte ook Noord Afrika mee. Na zijn avontuur keerde hij terug naar Texas en bracht zijn debuutalbum ‘A Stolen Jewel’ uit in 2015. Inmiddels heeft Crockett alweer vier albums op zijn naam staan waaronder zijn laatste ‘Lonesome As A Shadow’. Een album van al het oorspronkelijke materiaal dat is opgenomen in Memphis op de legendarische Sam Phillip’s Recording Service met producer Matt Ross-Spang. Gesteund door zijn band Blue Drifters, werd dit album live opgenomen op tape in het midden van een lang jaar touren.

Dieter van der Westen
Soms breekbaar, soms rauw en groovy, maar altijd rechtstreeks uit het hart. De Nederlandse Americana en indiefolk artiest Dieter van der Westen maakt muziek met simpele herkenbare melodieën en metaforische deels autobiografische teksten. Na de akoestische voorganger ‘Old Oak Tree’ bracht van der Westen dit jaar het album ‘Me and You’ uit. Van der Westen heeft de songs en de stem en wordt ditmaal omringd door een veelzijdig muzikaal gezelschap. Live speelt Van der Westen zowel verstilde, voor theater geschikte luisterliedjes als groovende Americana die menig festivalganger in beweging zullen zetten. In Nederland werkte Dieter met bekende artiesten als Thé Lau, Blof, Paul de Leeuw, Frank Boeijen, Ali B, Eric Vloeimans, Gerard van Maasakkers, Astrid Nijgh en het Grammy Award winnende Metropole Orkest.

Charley Crockett en Dieter van der Westen worden geopvolgd door jazz van Sjoukje Hoogma begeleid door Arthur Heuwekemeijer. Daarna speelt Arthur Dutch Songbook. Een verzameling Nederlandse muziek op een eigen wijze weergegeven.

Dit programma is in samenwerking met Sugar Mountain.

Met onze grote luifel in de Tuin is een deel overdekt dus weatherproof. En, Sunday Sounds is gratis en voor iedereen, van jong tot oud, toegankelijk. In samenwerking met Paradiso en café-restaurant THT.