fbpx

In de Tolhuistuin

Sunday Sounds: Noordse singer-songwriters

Tuin open 14:00 – 19:00
Aanvang 14:30
Entree gratis

Iedere zondag tot en met september gaat de Tuin lekker lang open voor iedereen die zin heeft in live muziek, (kinder)spelletjes, ravotten of chillen in het gras of hangen op het terras met een cocktail.

Amsterdam Noord barst van het talent, zo hebben we op deze zondag vijf Noordse acts voor je klaarstaan: Annette Vogel, Kimono Pinguïn, HISKE., Nancy Makiese en Willem Teunissen.

BIO

Vogel Who?
Fan van John Coltrane, Joni Mitchel en Suzanne Vega? Annette Vogel is haar hele leven al muzikant. Ze speelt van Schiermonnikoog tot Avignon en vorige zomer op tour door USA; met gitaar en een vrachtwagen vol liedjes. Sinds 2015 is Mario Kaspers de vaste bassist van Annette. Een mooi Amsterdams duo met originele eigen geschreven Engelstalige folksongs -ze werken momenteel aan hun derde EP/CD. In het voorjaar van 2019 zijn ze na een auditie toegelaten tot het netwerk van de Musiciens du Metro Parisienne.

Kimono Pinguïn
Kimono Pinguïn is de artiestennaam van Carelain Bergtog. Zij is beïnvloed door een breed scala aan artiesten en genres: van blues tot punk, van klassiek tot soul. Dit wordt bestendigd met melancholie en rauwe emotie in eigen nummers. Het uitgangspunt van de muzikanten is verhaal in klank en eigenheid. Elk nummer is weer compleet anders. Kom kijken naar Carelain op zang en bas, Angelo op de gitaar en Nerys zang en gitaar.

HISKE.
HISKE.’s compositions are a blend of new-soul, jazzy r&b, touches of roots reggae, latin and jazz. Catchy melodies are alternated by rhythmically and melodically surprising choices. Today she is playing with multi instrumentalist and band member Marcel Latuperissa on bass/guitar.

Nancy Makiese
Nancy is een singer-songwriter die met haar krachtige stem een gevoelige snaar raakt. Marjolijn begeleidt haar op toetsen en klokkenspel. Samen  creëren ze een fijne sfeer waarin het publiek betrokken wordt. De verschillende thema’s van de songs worden gevoerd door allerlei muziek genres. Vorig jaar waren ze o.a. te zien bij Mooie Noten (Grap) in Amsterdam, in het Streets of the World Photo museum in Zaandam en Struinen in de Tuinen in Wormerveer. Ga zitten, geniet, luister en doe mee!

Willem Teunisse
Verrassing!

En als extraatje is er het Atelier Zoet & Zagen
In het Recycle Atelier kan je ontwerpen, ontdekken, uitproberen, en maak je bijzondere dingen van recycle materiaal. Door hergebruik van het oude, creëer je een waardevol nieuw product. Voor volwassenen en kids vanaf 6 jaar. Vandaag maken we van tetrapakken vrolijke portemonneetjes, voor je (zak) geld. Je kan ze ook als envelopje beruiken en er een lief briefje in doen. Zelf iets anders maken tijdens het Recycle Atelier? Er zijn verschillende materialen en gereedschap aanwezig, zelf materiaal meenemen mag ook.

Bekijk het hele Sunday Sounds programma ook op Facebook!