fbpx

In de Tolhuistuin

Smeltkroezen

Deuren open 20:00
Aanvang 20:30
Entree € 10,00, studenten-, CJPpas, € 5,00 stadspas, WeArePublic-pas € 0,00

Smeltkroezen is dé culturele avond van Zwermers en toont korte onderdelen uit verschillende culturele disciplines. Laat je meevoeren van dans naar interactieve installaties, van poëzie naar circus, van muziek naar theater. En eigenlijk alles daartussen.

De stukken zijn niet alleen na elkaar te zien zijn, maar smelten op het einde van de avond samen in één performance: de Smeltkroezen-scène.

GatoNegro
Dit trio uit Antwerpen vertelt je een muzikaal reisverhaal doorheen gans het Pan-Amerikaans continent, zuid tot noord, alsook doorheen andere onbestaande spaanstalige oorden. Centrale thema’s zijn romantiek, hartstocht, verdriet en feest. Luisteren is aangeraden, dansen steeds aangemoedigd.

Josef Stiller
In een intieme kring beweegt de Duitse Josef Stiller met al dan niet vallende bamboestokken. Wordt de stok gevangen? En zo ja, wie vangt hem dan? Op een simpele en slimme manier speelt de jongleur met de natuurlijke reacties van het publiek om je focus en aandacht te manipuleren.

LaPiratesse
LaPiratesse is een performance-band die je gezien moet hebben. Laat je meevoeren in een vervreemdende show met een danseres als frontvrouw, een mega-multi-snaren-instrumentalist en een drummer die niet alleen rechtdoor wil. De excentrieke kostuums maken elk nummer een totaal andere beleving, het ene moment lieflijk, poëtisch en ondeugend, dan weer lelijk, snoeihard en zonder genade.

Vanessa Daniëls
Na een rijpingsproces van enkele jaren besluit Vanessa om in 2013 op 32 jarige leeftijd in Brussel theater te gaan studeren. De liefde voor poëzie was er al maar na haar afstuderen begint ze ook zelf te schrijven. Al snel wordt duidelijk dat de poëzie in haar theaterspel kruipt en vice versa. Dit resulteert in de voorstelling Kaffee, die in 2019 in première gaat. Voorts treedt ze geregeld op met de Kompanee Charlowee: een Brussels cabaretduo en test ze nieuwe teksten uit op diverse podia.

Bekijk op Facebook

Locatie
Dit programma vindt plaats in het Tuinhuis, in de Tuin. Het navigatieadres van de ingang van de Tuin is Tolhuisweg 3.