fbpx

In de Tolhuistuin

Ronja – Stichting Nieuwe Helden

Kassa open 20:00
Aanvang 20:30
Ticket vvk € 12,50 | deur € 15,00
actie koop-een-kaartje-voor-een-ander € 5,00
Duur 60 min

Ronja – Stichting Nieuwe Helden
inkijkje in de gevolgen van armoede voor een alleenstaande moeder en haar 11 jarige dochter

In de muzikaal-theatrale voorstelling Ronja ontmoeten we Clara, de mama van Ronja. Clara probeert al een aantal jaren rond te komen van een uitkering en de beste moeder van de wereld te zijn voor Ronja. Via haar verhaal ontmoeten we ook de maatschappelijk werkster van Clara die haar er via stapels formulieren bovenop probeert te helpen en de juf van Ronja die ook wel ziet dat Ronja niet altijd een boterham in haar trommeltje heeft, maar niet goed weet hoe ze Clara daarop kan aanspreken.
Maar misschien heeft Clara nu eindelijk een uitweg gevonden en die mogelijkheid wil ze graag met u delen!

Door middel van persoonlijke verhalen en liedjes gebaseerd op tientallen interviews met mensen die dagelijks te maken hebben met armoede proberen we samen met het publiek antwoorden te vinden op vragen als: Wat kunnen wij nou echt doen om het armoedeprobleem op te lossen? Gaat armoede uiteindelijk niet over een verregaande sociale en maatschappelijke ongelijkheid die we gezamenlijk, stilzwijgend aanvaarden en in stand houden?

actie Koop een kaartje voor een ander
Om de voorstelling ook toegankelijk te maken voor bewoners uit Amsterdam-Noord met een kleine beurs, kan je voor slechts € 5,00 extra een kaartje kopen voor een van hen. Bij het kopen van een reguliere ticket, kan je een actieticket erbij bestellen.

voorpremière en nagesprek
De voorstelling bij de Tolhuistuin is de voorpremière van Ronja die in 2019 op tour langs Nederlandse theaters gaat.
Na de voorstelling vindt er een nagesprek plaats met gast.

credits
Regie: Isil Vos Regieassistentie: Mariella van Apeldoorn Tekst: Isil VosKoen Deca Spel: Terri van Splunder, Koen DecaSenna Yasmina Allaui Muziek: Koen Deca Video: Oostblok Media Eindregie: Lucas De Man

OchArme
De voorstelling is onderdeel van het project OchArme een artistiek en journalistiek project rondom armoede en ongelijkheid in Nederland en Vlaanderen. Daarvoor werkt Stichting Nieuwe Helden samen met onder andere Stichting Doen, KAAP – kunstencentrum in Brugge en Oostende, Theater aan Zee Oostende, Artistiek Collectief Barranja uit Haacht en Verkadefabriek Den Bosch.

coproductie
Stichting Tolhuistuin, Stichting Nieuwe Helden en Verkadefabriek

locatie
Deze voorstelling vindt plaats in de Tuinzaal, in het hoofdgebouw aan de IJpromenade 2. Klik voor een uitgebreide routebeschrijving.