In de Tolhuistuin

Klanken van Thuis – Recollected ft. Gerson Main

Tuin open 18:00
Aanvang programma 20:00
Entree vvk € 12,50, deur € 15,00

Na vier uitverkochte optredens in 2016 en 2017 keert recollected terug in de Tolhuistuin. Het veelzijdige ensemble zal dit jaar een nieuwe serie starten op een zomerse vrijdagavond in de tuin (20 juli), een tweede optreden volgt op 19 oktober.

Tijdens deze nieuwe concertserie Klanken van Thuis spelen de musici in onverwachte combinaties een veelheid aan muziekstijlen: van zwoele jazz tot klassieke werken, van Franse chansons tot opwindende Latijns-Amerikaanse liederen. Met op vrijdag 20 juli muziek in het teken van heimwee en terugkeer: een zwoele zomeravond vol nostalgie, romantiek en een vleugje smart.

Niet alleen de muziek zal ons deze avond bekoren. Kom vroeg, want vanaf 18:00 kun je in eten in de tuin.

De artiesten van deze avond:
• Sterre Konijn – Zang
• Alexander Scholtes – Piano
• Karien Kooiman – Viool
• Amanda van Eijk – Viool
• Karin Ebels – Altviool
• Laura Kok – Altviool
• Yola Janssen – Cello

De negen leden van Recollected vonden elkaar in hun passie voor muziek. De meeste musici hebben een achtergrond in klassieke muziek. Door de gedeelde liefde voor zo’n beetje alle muziekgenres overschrijdt recollected gevestigde muzikale grenzen.

Door de verrassende samenstelling van zang, strijkers, piano en trompet en het onbegrensde enthousiasme van de musici is een optreden van Recollected spannend en veelzijdig. Met onverwachte combinaties en een veelheid aan muziekstijlen is geen optreden hetzelfde!

Tijdens dit zomerse optreden deelt Recollected het podium met niemand minder dan Gerson Main! Deze inmiddels vaste gast en vrolijke vriend van Recollected was finalist van de Beste Singer-Songwriter van Nederland 2015 en bracht een jaar later het album ‘De slechtste singer-songwriter van Nederland’ uit. Eerder trad hij als gitarist al op met artiesten als Typhoon, Akwasi en Dio. Ook speelde hij in 2017 zijn theatervoorstelling ‘Ga weg, maar blijf’, waarmee hij o.a. op Oerol stond. Met Recollected zingt hij eigen liedjes en draagt hij zijn eigen gedichten voor.