fbpx

In de Tolhuistuin

Lentefeest

Tuin open 13:00 – 17:00
Entree gratis

In april staat de Tuin in bloei! De lente is al een maandje begonnen en de zon komt door. Deze middag creëren we de ideale omgeving voor mens en dier. Leer hoe je een insectenhotel maakt bij de workshop van The Green Living Lab: Healthy Urban Living. We helpen de bijen en vlinders een handje, door biologisch bloemzaad te zaaien met The Pollinators. We knutselen met NDSM-kinderatelier bloemen en bomen uit hout. Er is live muziek, spelletjes, en heerlijke thee van de dames van De Vrouwenbazaar in samenwerking met Academie van de Stad.

Theetuin
In samenwerking met Academie van de Stad is de Van Der Pekbuurt én stad uitgenodigd voor een kopje thee. Al in de winter vond er een knusse Nieuwjaarsthee plaats in het Tuinhuis. Maar nu hebben we lentekriebels, lekker naar buiten dus! Verschillende soorten thee zijn aanwezig en kinderen kunnen komen knutselen.

Zaaien
Wie zaait, zal oogsten! Het is Nationale Zaaidag en dat vieren we. Plant mee in de Tuin. Op de landelijke zaaidag helpen we de bijen en vlinders een handje. Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn. Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft bestuiving door insecten nodig. Om hun belangrijke werk te kunnen doen, hebben bestuivers voldoende stuifmeel en nectar nodig. Helaas is de situatie niet rooskleurig: grote delen van ons landschap bevatten vrijwel geen variatie aan voedsel voor insecten, en bepaalde pesticiden maken de beesten zwak. Veel biologische bloemen zaaien, zorgt voor extra krachtvoer. Een goede reden om te zaaien. Lees verder over de Nationale Zaaidag.

Workshop insectenhotel maken

Muziekprogramma
14:00 Vogel Who
15:00
16:00 Jelly Roll Trio

Paaseieren zoeken voor beginners en gevorderden
Het is niet alleen lente, het is ook nog eens Pasen. Versier, verstop en vind een ei. De Tuin heeft veel goede verstopplekjes!