In de Tolhuistuin

IDFA t/m 23 nov

woensdag 21 novemberWelcome to my reality
De wereld is tegenwoordig in ieders bereik, maar verandert in een rap tempo naar een nieuwe werkelijkheid. Wordt je blik dan ook breder, of leef je in je eigen cocon?

19:00 – Sakawa
De jonge moeder Ama probeert de kneepjes van het internetoplichtersvak te leren. Sakawa laat de oplichtpraktijken vanuit het perspectief van de Ghanezen zien.

21:30 – By Then + The Ambassadors Wife
In By Then volgen we een Ghanese chauffeur die de nieuwe Franse realiteit tot zich neemt via de radio en de plekken waar hij langsrijdt. In The Ambassador’s Wife clashen privileges, dromen en realiteit met elkaar in Burkina Faso.

donderdag 22 november – Jong en onoverwinnelijk? 
In Rusland, Frankrijk en China zoeken jonge protagonisten hun vrijheid door deze op hun eigen culturele manier op te eisen. Kies je voor provocatie en zucht naar aandacht of zijn illegale feestjes je laatste bastion van vrije expressie?

19:00 – Hey, Bro!
De aangeschoten trip van Mark en Kirills zomernachten komt tot een hoogtepunt tijdens een reisje naar de Krim. Daar wordt hun vriendschap op de proef gesteld en moeten ze elkaar in de ogen kijken. Kunnen ze voor altijd zo doorgaan?

21:30 – Quand tout le monde dort + Trapped in the city of a thousand mountains
Franse jongeren zien in Quand tout le monde dort hun illegale feestjes als hun laatste bastion van vrije expressie. Trapped in the city of a thousand mountains vertelt het verhaal van Chinese rappers die moeten dealen met het gebrek aan vrijheid in China.

vrijdag 23 november – Music in Revolution
We duiken de muziekgeschiedenis in met het persoonlijke relaas van Umar Bin Hassan en een nostalgisch gekleurde reconstructie van het Engelse reggaelabel Trojan Records.

19:00 – Scared of Revolution
In Scared of Revolution blijkt The Last Poetslid Umar Bin Hassan zijn eigen tekst ‘Niggers Are Scared of Revolution’ tot zijn motto te hebben gemaakt in zijn persoonlijk leven. Maar Hassan herpakt zich, doorbreekt de destructieve cyclus en het roer gaat om.

21:30 – Rudeboy: The story of Trojan Records
Rudeboy: The Story of Trojan Records vertelt aan de hand van verhalen van artiesten en producers en nostalgisch gekleurde, dramatische reconstructies, de wording van een invloedrijke muziekstroming vervlochten met de postkoloniale geschiedenis.