fbpx

In de Tolhuistuin

Het Volkslied – Afstudeervoorstelling PACT+

Aanvang 20:00
Entree € 7,50, stadspas € 5

In de theatervoorstelling Het Volkslied wordt de premier van het Verenigde Koninkrijk in een videoboodschap gedwongen tot een radicale actie met grote gevolgen. De keuze die hij moet maken ligt tussen het leven van de publiekslieveling prinses Susannah of zijn eigen leven en waardigheid. Als de videoboodschap naar buiten lekt wordt de omvang van de situatie en de schade in rap tempo groter en groter. Via social media, nieuwskanalen en roddelpers wordt de situatie breed uitgemeten. Iedereen krijgt een stem in het lied. Voor of tegen. Schreeuwers, fluisteraars, ophitsers en onderdrukkers. Het Volkslied is een voorstelling waarin de snelheid van een in scène gezet schandaal en de daarop volgende massahysterie van een volk uitgespeeld wordt. Helaas niet zonder slachtoffers.

Een theaterbewerking van de legendarische aflevering The National Anthem
uit de Netflix-serie Black Mirror. De afstudeerlichting van de MBO theateropleiding van PACT+ speelt deze bloedstollende voorstelling op locatie.

Regie & script Sanne Verkaaik
Vormgeving Roos van Waeveren
Spelers Trevor van Camp, Djuna Gijsbers, Isabella Kovács, Drussilla Mputu-Mola, Lakeisha Naarden, Tekesha Nijhove, Sascha Sijpheer, Nienke Toetenel, Pascal de Vormer, Amarante Voskuijl, Aloë Zandt, Koen van der Molen