fbpx

In de Tolhuistuin

Het Mooie Kinderboekenfestival

Aanvang 11:00
Entree van € 3 tot € 8

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Achttien van deze mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de derde editie van Het Mooie Kinderboekenfestival. Na twee uitverkochte edities in Amsterdam, breidt het Mooie Kinderboekenfestival zich in 2019 uit naar drie verschillende locaties verspreid door het land. Op zondag 26 mei strijkt het festival voor de derde keer neer in de Amsterdamse Tolhuistuin. Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 4 t/m 10 jaar zich onderdompelen in verschillende fantasiewerelden.

De kleinste bezoekers kunnen in een reusachtig doolhof op zoek gaan naar de verstopte olifant uit Heb jij misschien olifant gezien? of de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer. Oudere kinderen mogen stop-motion filmpjes maken in het sprookjesachtige decor van Vosje, of opstijgen in een heuse raket en leren over het ontstaan van de aarde in Het hele soepzootje. Kinderen vanaf acht jaar worden rechter voor een dag in de rechtbank van De Zweetvoetenman of volgen een workshop graffiti spuiten rondom het bizarre boek ZEB. Aanwezige schrijvers en illustratoren zijn onder anderen Marije Tolman, Janneke Schotveld, Koos Meinderts en Hans & Monique Hagen.

De ontdekkingsreis langs achttien kinderboeken voert bezoekers door alle hoeken, zalen en gangen van de festivallocaties, zowel binnen als buiten. Door te laten zien welke grappige, interessante of geheimzinnige werelden boeken kunnen oproepen, wil de organisatie kinderen laten zien wat het lezen van een boek je kan brengen. De selectie van achttien festivaltitels is dit jaar gemaakt door een comité bestaande uit recensent Bas Maliepaard, schrijfster Mylo Freeman en ondernemer Merel de Vink.

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso (Amsterdam), De Verkade Fabriek (Den Bosch), de Bibliotheek Hoogeveen en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord, Gemeente Den Bosch en Gemeente Hoogeveen.

Meer informatie
www.kinderboekenfestival.nl