In de Tolhuistuin

Fringe: Mirrors – LostProject

Aanvang 21:00
Ticket € 7,50
Duur 30 min
Verzamellocatie Tuinhuis, Tolhuisweg 3
Speeldata do 13 sep 21:00 – 21:30 + 22:00 – 22:30 | vr 14 sep 20:30 – 21:00 + 21:30 – 22:00 | za 15 sep 20:30 – 21:00 + 21:30 – 22:00
Subtitles English
Onderdeel van Fringe Festival

Mirrors, een korte, intieme locatievoorstelling staat in het Fringe Festival en speelt opnieuw in het Brughuis in de Tolhuistuin.

locatievoorstelling
Een jonge man wordt door zijn vrienden aangespoord om een prostituee te bezoeken. Mirrors toont dit half uur durende bezoek. De jongen wordt tijdens zijn ontmoeting met de prostituee uitgedaagd om zijn platte beeld van de vrouw te herzien.

Maatschappelijke discussies zetten het beeld van beide geslachten op scherp. Maker Tim van den Heuvel wil daarom een ontmoeting laten zien tussen een jonge man die zijn seksualiteit onderzoekt en een vrouw die slechts wordt gezien als lustobject. Daar waar de media snel een oordeel klaar hebben, probeert Tim het oordeel te herzien door de waarde te tonen die de ontmoeting kan hebben.

onderzoek
Tim heeft een liefde voor film en theater en is zijn onderzoek gestart naar de manier waarop beide disciplines elkaar kunnen raken en ze elkaar kunnen versterken. Theater en film smelten samen om een verhaal te vertellen.

credits
Regie Tim van den Heuvel Spel Arman Tarhan, Cherella Gessel, Robbie Wallin, Ryan Pinas Camera Lukas de Kort Geluid Hanza van der Veer

Mirrors is Engels ondertiteld.

★★★ Alle vooroordelen met de grond gelijk gemaakt. diep onder de indruk van de manier hoe de makers en de spelers van het stuk elke zintuig bezig hielden vanaf het intro tot na het einde. Mirrors heeft mij aan het denken gezet. Rellie Telg

Mirrors is een coproductie van Stichting Tolhuistuin en LostProject. LostProject is sinds 2016 het huisgezelschap van Stichting Tolhuistuin.

Over LostProject
LostProject is sinds 2016 het huisgezelschap van de Tolhuistuin en bestaat uit een diverse groep Amsterdamse jongeren die voorstellingen maken over gender, mannen- en vrouwenrollen, culturele identiteit, interculturaliteit en politiek.

LostProject staat voor het creëren van bewustwording voor de ander of wat men als de ander kan ervaren. Het vieren van verschillen in plaats van elkaar daarop af te rekenen. Het streven naar een ontmoeting met ‘ont-moeting’ omdat LostProject niet gelooft in het schreeuwen om begrip maar het creëren ervan. Daar waar er angst, onwetendheid, vooroordelen en onbegrip is, maakt LostProject ruimte voor begrip en acceptatie.

#voicingthecity

VSB