In de Tolhuistuin

Festival Relache

Entree: Regulier 10 euro; Studenten 7,50 euro
Aanvang: 19:30
Locatie: Concertzaal
“Quelques belles années, mais ils sont prêt de RELACHE!”

Het is tijd om de vleugels te spreiden. Aysha de Groot, Eszl de Vois en Reinier van Harten zullen op 29 mei afstuderen van het Conservatorium van Amsterdam en dit heugelijke feit zal niet ongevierd blijven.

Tijdens dit ‘grande fête’ vol met theater, rock-n-roll, dans, circus, can-can girls en eigen gecomponeerde muziek, zullen ze de hele Tolhuistuin op z’n kop zetten. Van intiem tot uitbundig, van elektronische ego-pop tot gitaarlijk geweld: vive la diversité!

Programmering:

REINDIER
Jamsmi
Yasmine
Mortella
Meis

Kijk je ogen uit op dit Franse festival en vergeet niet: Bouge Ton Boule, heupjes los!

REINDIER:
Hier is REINDIER! Neem één deel pop, een eetlepel elektronica, een vleugje new wave, een grammetje glam en een scheut theater, even asymmetrisch schudden en voilà: een nieuwe sound. Vol overgave staat deze Amsterdamse artiest met zijn ensemble op het podium: samen laten ze hun publiek lachen, genieten, nadenken, vergeten, snikken en soms even slikken. Verwacht een multidisciplinaire voorstelling van experimentele geluiden, confronterende teksten, visuele kunst, dans en theater. Stap in de wonderlijke wereld van REINDIER.

www.reindier.com

YASMINE:
Poppy liedjes die veel te hard gespeeld worden. Doet pijn aan de oren en zit daarna nog maanden in je hoofd.
De band, bestaande uit drie mensen, is in 2016 geboren te Amsterdam, heeft de finale van de Amsterdamse Popprijs gehaald en een 1e single uitgebracht, genaamd ‘Chocolate Fingers’. Ze zijn net klaar met het opnemen van de debuut-EP die ze binnenkort uit zullen brengen.
Waarom hebben ze zoveel amps nodig?

Jamsmi:
Ik ben jamsmi en ik speel liedjes over science fiction, driehoeksverhoudingen, mijn vriendje, mijn oma, een ekster, hypochondrie, sportwedstrijden en alleen zijn op een feestje.

Meis:
Wat krijg je als je zaken als melancholie, kwetsbaarheid en onbevangenheid in een muzikale deeltjesversneller stopt? Iets dat lijkt op de muziek van Meis, de nom de plume van Aysha de Groot. Liefde voor de Nederlandse taal is bij Meis het uitgangspunt. Haar doel? Het creëren van liedjes als vluchtheuvel voor een ieder die zich wel eens een bleu, kwetsbaar of naïef voelt. Met een band bestaande uit: Mischa Porte, Dennis Out, Annelotte Coster en Tessa Raadman.

Mortella:
Mortella brengt rauwe, emotionele, expressieve prog. Van fluisterende passages tot schreeuwende beuk-stukken. Ze is eerlijk en niet bang om haar lelijkheid te laten zien. Mortella is ontstaan uit de collectieve gefliptheid van Boy, Gerben, Andrew, Robbi en Aysha.