fbpx

In de Tolhuistuin

Elegant Elephant – Three Nations Under One Groove

Aanvang 13:00
Entree € 5 incl. een consumptie

Onder de noemer Three Nations Under One Groove werken drie van de meest prestigieuze nationale jeugd big bands in Europa – NYJO uit het Verenigd Koninkrijk, BuJazzO uit Duitsland en natuurlijk het Jong Oranje van de Jazz, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) al enige jaren samen in concertreeksen. En natuurlijk ontstaan er dan nieuwe internationale samenwerkingsverbanden.

In samenwerking met het Goethe Instituut haalt Germany Travel deze internationale jazzband naar de Tolhuistuin. Kom langs in de Tuinzaal voor een middag vol jazz!

Elegant Elephant is een septet dat op natuurlijke manier ontstaan is gedurende deze Three Nations tournees. De muzikanten hebben elkaar gevonden door een gedeelde liefde voor smeltgebied van jazz, funk en rock, zoals gespeeld door onder andere Weather Report en Herbie Hancock eind jaren 70, begin jaren 80. Elegant Elephant weet de meeste sterke stukken van dat genre en ook eigen composities met een frisse, aanstekelijke energie (opnieuw) op de kaart te zetten.

Bezetting
Tim Hennekes – drums
Freek Mulder – bass
Nick Fitch – guitar
Felix Schlarmann – keys
Alex Taylor – percussion
Tom Ridout – tenor sax
Mo van der Does – alt sax, soprane sax, clarinet

Locatie
Dit programma vindt plaats in de Tuinzaal. De Tuinzaal bevindt zich in het hoofdgebouw van de Tolhuistuin. Het navigatieadres is IJpromenade 2.

beeld: pixabay.com