fbpx

In de Tolhuistuin

De Man & Andere Helden #1: De ‘Moslimman’ in Beeld

De man & andere helden #1: de ‘Moslimman’ in beeld

Aanvang 20:00
Entree 7,50 vvk, 10,- aan de deur
Locatie Tuinzaal

Voor Arabische mannen moet je oppassen in Keulen. Of was het voor Duitsers? De bussen opblazende, zijn vrouw onderdrukkende man-met-baard? Fuck dat. ‘DE moslimman’ bestaat natuurlijk helemaal niet. Maar waarom wordt hetzelfde plaatje en verhaal in de media en door bang gemaakte mensen dan telkens herhaald? Welke invloed hebben commercie en kunst(fotografie) op ons idee van mannelijkheid en de Islam? Tijdens de editie De Man & Andere Helden #1: De ‘moslimman’ in beeld zoomen Stichting Nieuwe Helden en Tolhuistuin in op de beeldvorming van de moslimman.

Voor het project De Man Is Lam duikt theatermaker Lucas de Man momenteel samen met fotograaf en filmmaker Ahmet Polat en audiovisueel talent Rashif El Kaoui in de wereld van: de man. Vanuit hun mix van culturen, werelden en disciplines starten ze een persoonlijke zoektocht naar wat het vandaag de dag betekent om MAN te zijn.

Ahmet en Lucas bespreken de verantwoordelijkheid van de fotograaf/journalist/maker bij het kiezen van kaders en het (de)construeren van stereotypen. Onder andere te gast is journaliste en programmamaakster en schrijfster van het boek Arabieren kijken, de alledaagse revolutie: Hassnae Bouazza. En rapper, ambassadeur van Amsterdam-Noord en schrijver van het boek Toen God nog in ons geloofde: Massih Hutak. Ook Soufiane Moussouli bekend van de voorstelling ‘Marokkanen Huilen Niet’ zal te gast zijn. Pedagoog Wissam Feriani geeft een vlammend betoog over jongens in het onderwijs. Shirin Mirachor van Get Me liet voor haar fototentoonstelling Hipster/Muslim beide groepen mannen wisselen van kleding en wil zo mensen aan het denken zetten over stereotypering.

Sterke gasten, intense verhalen, muziek, drank en performances.

Een avond vol fotografie, interview, spoken word en muziek.

!!! Gratis welkomstdrankje voor Mannen !!

De Man en Andere Helden: stap in bij Lucas De Man, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, in de rollercoaster van de 21e eeuw. Voor zijn projecten duiken hij en zijn mede-helden steeds weer in nieuwe werelden. Van het liefdesleven van bejaarden tot de eenzaamheid van boeren, van visionairen in Europa tot vechtende millennials in de grootstad Amsterdam. 

“De Man en Andere Helden” is een co-productie van Stichting Nieuwe Helden en Tolhuistuin.