In de Tolhuistuin

Reflecting Cities #2: Time is Illmatic

Tuin open 21:00

Start film 22:00

Locatie Tuin
Prijs € 7,50

In aanloop naar het Read My World-festival, wat begin oktober plaatsvindt in de Tolhuistuin en wat als thema ‘BLACK USA’ heeft, cureert Reflecting Cities deze zomer een serie buitenfilms die de ontwikkeling van de hedendaagse zwarte cultuur in Amerikaanse steden tonen.

Voor iedere film selecteert SLAA een Nederlandse schrijver om te reflecteren op de film.

Verwacht zomerse avonden in een prachtige tuin, relevante films met contextualiserende randprogrammering en de ruimte voor dialoog.

Op 12 juli kijken we ‘Time is Illmatic’. Met een inleiding van Murat Isik.

Time is Illmatic
Weinig albums in de hiphop-geschiedenis worden zo bejubeld als Illmatic, het debuut van Nasir ‘Nas’ Jones’. Time is Illmatic is een documentaire die focust op de persoonlijke en sociologische factoren die Nas en zijn muziek vormden. Door middel van archiefbeelden, foto’s en interviews vertelt de film het verhaal van een van de grootste MC’s.

Als je al bekend bent met het verleden van Nas, brengen de archiefbeelden van Nas’ eerste optredens je weer even terug in de tijd.

Over Nas
Op twintigjarige leeftijd maakte Nas in 1994 een enorme impact met Illmatic, algemeen beschouwd als een van de beste rap albums aller tijden. Hij wordt als één van de beste en origineelste rapartiesten gezien, onder meer vanwege zijn storytelling skills.

‘I want to sound like an instrument. I want my voice and my words to marry the beat. I go with the rhythm of it and the words start to come to my mind and those words could be based on things that’s been on my mind for the past year, the past month, the past week, whatever; I write it.’ – Nas (NPR, 2012)

Over Murat Isik
Murat Isik is een Nederlandse schrijver en jurist. Voor zijn korte verhaal ‘De laatste reis’ won hij de El Hizjra Literatuurprijs. In 2012 kwam zijn debuutroman ‘Verloren Grond’ uit. Voor de roman kreeg hij de Bronzen Uil Publieksprijs. ‘Verloren Grond’ vertelt de familiegeschiedenis van zijn ouders in Oost-Turkije. In 2017 verscheen zijn nieuwe roman ‘Wees Onzichtbaar’ (Ambo Anthos uitgevers), over opgroeien in de Amsterdamse Bijlmermeer.

Dit programma is een samenwerking tussen Read my world, Stichting Tolhuistuin, Metro54, Full Color Entertainment en SLAA.

Tuin open: 21:00
Aanvang programma: 21:30
Start film: 22:00
Locatie: Tuin, Tolhuistuin
Prijs: € 7,50
Let op! Deze film is niet Nederlands ondertiteld.

Reflecting Cities has attempted to find the licensor of Time is Illmatic. To the extend any person or company is entitled to claim the material, they may contact info@fullcolor-ent.com.

ReflectingC_2