In de Tolhuistuin

Buurtsoap De Wasserette afl. 2

‘De Wasserette Draait Door’ 

Deuren open 20.00

Aanvang 20.30

Entree € 3  (€ 2 op vertoon van huisvuilzak.) Te koop op de avond zelf aan de deur van de locatie. Strippenkaart € 15 (€ 10, 6 voorstellingen en maar 5 keer betalen).

Locatie de Molenwijk (Amsterdam-Noord), Stellingweg 357, ingang bij de parkeergarage. Om de hoek bij het kantoor van De Alliantie.

De Wasserette breidt uit! De immens succesvolle theatersoap uit Café De Bult aan het Mosveld komt dit jaar voor het eerst ook naar de Molenwijk. Aan de Stellingweg 357 wordt een theaterruimte gebouwd waar je vanaf 19 februari zes zondagavonden lang het wel en wee van het ras-Amsterdamse echtpaar Koos en Yfon kunt volgen. Samen runnen ze al jaren een wasserette in de Van der Pekbuurt, maar het is tijd voor een nieuw filiaal. En waar kun je beter een nieuwe wasserette openen dan in de Molenwijk?

Ook hier zal er talent uit de buurt voorbij komen en zie je live gespeelde reclamespots van lokale ondernemers. En natuurlijk wordt ook Café De Bult niet vergeten en strijkt De Wasserette ook daar weer zes weken neer. Dit gebeurt op dinsdagen vanaf 21 februari. Een aflevering van De Wasserette duurt ongeveer een half uur en kan ook apart bekeken worden zonder dat je de hele serie volgt.

Deze keer in De Wasserette Draait Door…
Hoe hou je vandaag de dag nog een wasserette draaiende? In tijden waarin het kleine ondernemerschap steeds lastiger wordt, breken Koos en Yfon hun hoofd erover. Buurmeisje Yasmine komt ineens met een idee. Wat als ze de ruimte ‘s nachts nou eens verhuren als airbnb? Er draaien dan toch geen wasmachines. Een prachtig plan! Maar als het eenmaal zover is, maakt een onverwachte gast meer bij Yfon los dan Koos lief is. Dit kan hij niet op zich laten zitten. En wat vindt hun bastaardhond Tarzan hier eigenlijk van? Zes avonden lang volgen we de avonturen van eigenaren Koos en Yfon en hun airbnb-gasten in zes hilarische afleveringen.

Meeloop-service in de Molenwijk en Huisvuilpas
Bewoners van de Molenwijk kunnen gezellig samen onder begeleiding naar De Wasserette lopen. Op de voorstellingsavonden staat er om 19.45 uur bij de verschillende parkeergarages van de flats, een vrijwilliger klaar die de bezoekers meeneemt naar de Stellingweg 357. Na afloop van De Wasserette loopt iedereen ook samen weer terug om 21.30 uur.

Met een Huisvuilpas krijgen bezoekers van De Wasserette een flinke korting op de toegangsprijs. In de Molenwijk betaald je op vertoon van de pas maar € 2,- i.p.v. € 3,-.